keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek   »   A Herceg-projekt


A Herceg projekt
Avagy: összefogás egy nem mindennapi lóért...

Herceg a műtét előtt │ Egy héttel a műtét utánTúl a varratszedésen │
Egy hónappal a műtét utánRehabilitáció: Egy lépéssel közelebb a gyógyuláshoz │
Beszámoló PécselyrőlHerceg jól érzi magát PécselyenA gyógyüdülés folytatódik
│ 
Herceg és a hirtelen jött szabadság │ Eddig jól vizsgázott a fizioterápia!  │
Eddig jól vizsgázott a fizioterápia - 2Már csak egy hét... Véget ér a vakáció
Herceg újra otthon! │ Egerből jelentjükHerceg: nyugodt karámos egri hétköznapok │
Herceg fantasztikusan érzi magát

2011.07.03

Herceg a hétvégén már szépen sétált, főleg homokon, ott alig észrevehető a sántikálás. Betonon még rá-rá biccent, de egyébként jelentős a javulás. Ez egyelőre valószínűleg a szteroid injekció miatt van, amire azért volt szükség, hogy elkerüljük az ízület durva elcsontosodását, az arthrosist, ami gyógyíthatatlan sántasághoz vezet.

Szombaton már sétáltunk is 5 percet kézen, ahhoz képest jól sikerült, hogy a környék ismeretlen volt. Az ágaskodás és az egy helyben bohóckodás az nem maradhatott el most sem. Azután jött egy gyors fürdés, mert annyira jó idő nem volt, de az állandó istállóban álldogálástól, a "porosodástól" már vakargatta a sörényét, így muszáj volt kimosni. Takarójában szerencsére gyorsan megszáradt és láthatóan nagyon élvezte a finom meleget.

Bár vigyázunk a súlyára, hogy egyetlen plusz dekával se terheljük az ízületeit, a nassolás sem maradhatott el egyik nap sem, alma, répa, sárgadinnye formájában.

Ezennel befejeződött Herceg üllői kezelése, így búcsút inthetett kezelő orvosának Dr. Tóth Péternek, valamint vendéglátóinak, Göttlerné Évának és Göttler Vilmosnak, a Göttler Lovarda tulajdonosainak.

Vasárnap reggel indultunk Pécselyre, Monger Viktória és Monger Tamás jöttek értünk lószállítójukkal a Szilaj Lovas Parkból. Ezúton is köszönöm nekik a rengeteg segítséget és türelmet. Herceg némi biztatásra gyönyörűen felsétált a szalmával puhán bealmozott futóra (erre azért volt szükség, hogy ne kemény talajon ácsorogja végig a 200 kilométeres utat), megkapta az "utazó-szénáját" is, amihez egyből hozzálátott.

Minden gond nélkül odataláltunk a Csikós Lovasudvarba, ahol Vajky Andi és a Lovasudvar szakértő személyzete már teljes készültségben vártak ránk.
Herceg elfoglalta a bokszát, megszaglászta a szomszédokat, a szomszéd kanca láthatóan nagyon tetszik neki. Andival kivittük egy rövid "próba" sétára, megmutattam mire kell figyelni és milyen talajon sétálhat naponta maximum kétszer, egyelőre 5 percet. A gyógyulástól függően fokozatosan fogjuk emelni a séta idejét.

Nagyon szépen köszönöm Tinusnak, hogy Herceg a Csikós Lovasudvarban töltheti a rehabilitációt! Bár nagyon messze van most tőlem Herceg és már most nagyon hiányzik, biztos vagyok benne, hogy jó kezekben van és a kezelések jelentősen hozzá fognak járulni a gyógyulásához.

Külön jó hír, hogy Dr. Bogár Orsolya jóvoltából pár hét múlva megkezdődhet Herceg homeopátiás kezelése is. A várakozásra azért van szükség, mert nemrégiben kapta utolsó szteroid injekcióját.

Szilaj Lovas Park

Equimins

Göttler Mobil Lovasbolt

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés