keresés a lovardák között

Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny Kiskunhalason
Ismét Championátus Kiskunhalason

Rangos díjugrató verseny házigazdája lesz Kiskunhalas 2014. július 31-től augusztus 3-ig, mert ekkor rendezik a 2012-ben is nagy közönségsikert aratott Championátus és Országos Minősítő versenyt. A belépés ingyenes!

  • Időpont: 2014. július 31-től augusztus 3-ig
  • Helyszín: Kiskunhalas, Lovasiskola, Fazekas Mihály utca 1.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató elmondta, hogy az ország legjobb magyar díjugratói, a legjobb hazai bírák előtt mérik össze tudásukat. A halasi rendezés egyben azt is jelenti, hogy hazai közönség előtt versenyezhetnek városunk lovasklubjainak országosan is ismert díjugratói, amely komoly motiváció nézőnek, sportolónak. A közönség óriás kivetítőn kapja a zsűrivel szinte azonos időben a lovasok elért eredményeit, idejét, hibapontjait.

A színvonalas pályaépítésről, a látványos, dekoratív akadályok elrendezéséről a nemzetközi minősítéssel rendelkező Erdélyi Magdolna és csapata gondoskodik. A nézők egyéb szórakozásáról a hagyományos kirakodó árusok gondoskodnak és aki megéhezik vagy megszomjazik, az is megtalálja a számítását a Sóstó Csárda által kitelepített étteremben és büfében, ahol a verseny óriás képernyőn lesz követhető. A versenyigazgató kiemelte a Halasi Városgazda Zrt. dolgozóinak munkáját, akik a pályák megfelelő előkészítésére komoly figyelmet fordítanak.


Ló lóhátán a Championátuson?

Az utóbbi évek legnagyobb érdeklődését kiváltó, Championátus és Országos Minősítő versenyre kerül 2014. július 31-től augusztus 3-ig Kiskunhalason – mondta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató. „Eddig 245 ló elhelyezésére kaptunk jelzést, ami komoly feladatok elé állítja a szervezőket. Persze öröm ez, ugyanakkor a fedeles lovardában kell plusz istállókat kialakítani és a saját lovainkat is környékbeli lovardákban kell elhelyezni a négy napos verseny időszakában.”

A halasi lovas eseményen naponta reggel 8 órától késő délutánig startolnak a díjugratók, akik között a különböző korosztályos lovasok és a profi sportolók is nyeregbe szállnak. „Valószínű az 1000 startot is elérjük a négy nap során – erősítette meg a versenyigazgató. Szinte minden ismert és kevésbé ismert indulási jogosultsággal rendelkező halasi lovas látható lesz a lovas arénában, de itt lesz a például májusi Grand Prix győztes és második helyezett Burucs testvérpáros is – tette hozzá. Néző és versenyző centrikus eseményünkön újdonság lesz, hogy már a melegítő pályán is elektronikus kijelző tájékoztatja a lovasokat, ami nagy segítség a start előtt.

Rendkívül gazdag díjazása lesz a versenyünknek, több mint egy millió Ft értékű ajándéktárgy várja a győztes és helyezett lovasokat - tette hozzá Rózsahegyi. Ezúton köszönöm a halasi és más vállalkozóknak a segítségét, akik pénzzel, tárgyjutalommal vagy természetbeni juttatással járultak hozzá a minőségi rendezéshez. Akik éppen a Sóstó Csárda kitelepült étteremében tartózkodnak, azok sem maradnak le a pályán versenyző aktuális lovas produkciójáról, mert a RiderLine online közvetítésének köszönhetően egy óriás képernyőn követhetővé tesszük a történéseket. És hogy a közönség és a lovasok még jobban érezzék magukat, augusztus 1-én, pénteken Rider Night névvel, nyitott zenés estet rendezünk, amihez DJ Benny szolgáltatja a színvonalas muzsikát. – mondta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató.

Jó hír, hogy mindezt a sportos, családoknak különösen ajánlott programot térítésmentesen látogathatják meg az érdeklődők, mert a négynapos versenyre, a Fazekas Mihály u. 1. szám alatt található lovas arénába a belépés ingyenes. Információk a verseny hivatalos honlapján, a www.lovashirek.hu oldalon találhatók.

Megközelíthetőség:

2014.07.16. Szöveg és fotók: Kovács Iván
Frissítve: 2014.07.23.
Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny Kiskunhalason

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés