keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose őrületes pályacsúccsal
ismét a régi!

Overdose őrületes pályacsúccsal ismét a régi!Több mint három és fél másodperccel javította meg Overdose a régi hoppegarteni pályacsúcsot.

Andreas Suborics szerint Dózi nem indult olyan jól, mint szokott, de időben összekapta, s végig nyugodt volt, 400-zal a vége előtt azért megmutatta az ostort neki, de a végén nem erőltette. Ez abból is látható volt, hogy az utolsó 50 méteren csókot dobált a közönségnek. Hozzátette, hogy Overdose erőnléte és formája a párizsi és római versenyeiket idézte, csak annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett. Számításunk szerint az 54,1-es idővel Overdose hatvan méterrel verte volna a korábbi rekordert.

Telt ház több, mint tízezer néző várta Overdose-t Hoppegartenben. A tribünön megfagyott a levegő, amikor ismételten csak nagy nehézségek árán sikerült a startgépbe vezetni, ám ez most szerencsére csak másfél percig tartott. Lovasa, Andreas Suborics – akinek ez volt az ötödik győzelme Overdose-zal – kérdésünkre elmondta, Overdose nem indult olyan jól, mint szokott, de időben összekapta, s végig nyugodt volt, 400-zal a vége előtt azért megmutatta az ostort neki, de a végén nem erőltette. Ez abból is látható volt, hogy az utolsó 50 méteren csókot dobált a közönségnek. Hozzátette, hogy Overdose erőnléte és formája a párizsi és római versenyeiket idézte, csak annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett.

Suborics már a cél előtt csókkal köszöntötte az Overdose miatt kijött tízezer berlinit A PannoniaOverdose.hu tudósítói az első pillanatban nem akarták elhinni Overdose 54,1-es idejét, ugyanis a régi pályacsúcs 57,8 volt, azaz hatvan méterrel előzte volna meg a korábbi rekordert. Mire Gerhard Schöningh, a pálya igazgatója leírta nekünk egy papírra. Az 54,1-es idő jobb a párizsinál, és a Soumillonnal elért budapestinél is. Tehát remélhetően Overdose ismét a régi.

Overdose Isten áldásával futott, mert ma reggel egy angol pap megáldotta. Kell is, mert Mikóczy Zoltán itt a helyszínen eldöntötte, hogy Overdose fut a Liverpool melletti Haydock Parkban, a Temple Stakesben, azaz a templom díjban.

Ez a győzelem egyben lovasa, Andreas Suborics nagy visszatérése is, akit tavaly fejbe rúgott egy ló, már a visszavonulását is bejelentette, ám szerencsére teljesen felépült, így ez év elején visszatérhetett.


2011. április 17. - Galopprennbahn Hoppegarten, Berlin-Hoppegarten
HOPPEGARTENER FLIEGERPREIS (C kategória)

1000 m, 4 éves és idősebb lovaknak (5000, 2000, 1500, 1000, 500 EUR)

I. Overdose - 59,0 kg - Andreas Suborics
II. Shot to Nothing - 56,0 kg - Filip Minarik
III. Sapphire - 55,0 kg - Stefanie Hofer
IV. Fenella Rose - 53,0 kg - Manuela Murke
V. Aturo - 55,5 kg - Wladimir Panov
6. Xi - 55,0 kg - Piotr Krowicki
7. Always Winner - 59,0 kg - Eugen Frank
8. Ninja Fighter - 55,0 kg - Andreas Helfenbein
9. Mike Stone - 52,0 kg - Tom Schurig

6 hosszal győz, majd 2, 1, 3/4, 1 1/2, 2, 3, és 2 hossz
A győztes ideje: 0:54,1

2011.04.17 Forrás: PannoniaOverdose, Fotók: Hoppegarten

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés