keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


A startgép már nem jelenthet problémát

Overdose egy hónapja gyakorolja a startgépbe való beállást

Overdose az elmúlt hetekben több mint félszázszor ment át az istállója mellé épített startgép-szerű kapun. Mikóczy Zoltán elmondta, pontosan tudják, hogy mekkora a különbség a megszokott, nyugodt környezet és egy versenyszituáció között, de bíznak benne, hogy ez, ha csak egy kicsit is, de elősegíti a startgépbe történő könnyebb bemenetelét, és azt, hogy Overdose-ban semmilyen nyomot ne hagyjon a tavalyi baden-badeni eset.

Egy hét van hátra Overdose első idei versenyéig...

Mikóczy Zoltán: Már csak a formaidőzítésen dolgozunk, a napokban végzi az utolsó gyors munkáit, szinte minden tekintetben készen áll a versenyre.

Nemrég feltűnt az istállója mellett egy furcsa szerkezet...Nemrég feltűnt az istállója mellett egy furcsa szerkezet...

Mikóczy Zoltán: Egy hónappal ezelőtt felállítottunk egy startgépre emlékeztető kaput. Ezen minden nap munkába menet, és munkából jövet átmegy Overdose, és persze a többiek is, mivel nem csak nála jelenthet problémát a startgépbe történő beállás.
Persze tudjuk, hogy más a versenyhelyzet, és más a számára megszokott, nyugodt környezet, ám bízunk benne, hogy ez, ha csak egy kicsit is, de elősegíti a startgépbe történő könnyebb beállását.

Van azonban egy további fontos tényező is: Overdose szinte valamennyi versenyén kapucnival a fején állt be a startgépbe. A tavalyi pozsonyi futásán Gary Hind maga takarta el Dózi szemeit egy sárga törülközővel. Utána, Budapesten szintén könnyen állt be a gépbe kapucnival a fején, majd jött Baden-Baden...

Mikóczy Zoltán: Ha visszanézzük Overdose baden-badeni kudarcát, az a momentum zavarta meg őt, amikor lovasa lehúzta a fejéről a kapucnit. Pedig ezzel a csuklyával a fején, korábban mindig nagyobb gond nélkül be lehetett őt vezetni a startgépbe. Valószínűleg egy kicsit meg is zavarodott attól, ahogyan tuszkolták, hiszen korábban ezt nem láthatta. Talán nem is értette, mi történik körülötte.

Gary Hind maga takarta el Dózi szemeit egy sárga törülközővelAkik kicsit is benne vannak a szakmában, vagy kisebb-nagyobb rendszerességgel járnak galoppversenyekre, azok pontosan tudják, hogy sok lovat csak kapucnival a fején lehet „berakni” a startgépbe. A tévéközvetítésben Pécsi István kommentátor szinte könyörgő hangon ismételgette, hogy rakják már rá a kapucnit a fejére...

Mikóczy Zoltán: Nem kizárt, hogy ez a fokozott idegállapot Overdose vérvonalában egy öröklött tulajdonság. Apai ágról fiatalabb húga, Holdfény szintén nálunk áll tréningben. Őt el is tiltotta a versenyintézőség a síkversenyektől, mivel még kapucnival a fején sem áll be. Ezért idén akadályversenyekben próbálkozunk vele, mert azokban nem gépből történik az indítás, hanem a lovak egyvonalban állnak, és zászlóra indulnak. Ez az izgalmi állapot valahol kódolva lehet a génjeikben.

Hány kapucnit visztek magatokkal Hoppegartenbe, és hányszor fogtok beszélni a startszemélyzettel, hogyan kell Overdose-t berakni a gépbe?

Mikóczy Zoltán: Ezért is szerencsés, hogy az első idei versenyére egy számára ismerős környezetben kerülhet sor, hiszen korábban hónapokat töltött Hoppegartenben.
Az is fontos, hogy nem a legnevesebb meetingek egyikében kezd, hiszen ha egymást követnék a nagyobbnál nagyobb versenyek, nem várhatnánk el, hogy külön figyeljenek rá. Amit mi is megteszünk, és igyekszünk, hogy minél simább legyen a startja.
Reméljük, hogy elfeledte Baden-Badent, és nem hagyott benne mély nyomot mindaz, ami ott történt a startnál, és ami elvette az erejét.

2011.04.10 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés