keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok


 

XXIX. Nyári Olimpiai Játékok

Peking / Hong Kong
2008. augusztus 8-24.

Aktuális:

 A doppingügy folytatódik
Az úgynevezett "B" tesztek beigazolták a capsaicin jelenlétét a lovak szervezetében, megerősítve ezzel az előzetes "A" tesztek eredményét. A korábbiakon kívül még két ló szervezetében találtak más tiltólistás szereket.

 Végre megjelentek a képek a díjugrató döntőről!
Hosszas várakozás után megtekinthetjük a díjugrató döntőn készült fényképeket az események hivatalos honlapján.

 Megcsináltuk!
"Hong Kong, az Olimpia lovas versenyszámainak otthont adó város sikeresen vizsgázott”, mondta a kormány főtitkára, Henry Tang augusztus 22-i sajtótájékoztatóján. „Nagyon reméljük, hogy az Olimpia résztvevői – tisztségviselők, sportolók és látogatók – mindennel elégedettek voltak.”

 Összesített eredménytáblázatok
A németek jöttek, láttak és majdnem mindent vittek: 3 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmükkel a legsikeresebb résztvevői az Olimpia lovas versenyeinek.

 2008.08.22. Doppingbotrány az Olimpián
A díjugratás döntő előtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 4 ló dopping tesztje lett pozitív capsaicinra. Ezeket a lovasokat felfüggesztették, így a döntő startlistája is módosult. Nem indulhatott Tony Andre Hansen, Bernardo Alvarez, Christian Ahlmann és Denis Lynch. Amennyiben a B próbák is pozitívak, úgy a csapat végeredmény is átrendeződik. A doppingüggyel kapcsolatos eseményekről folyamatosan beszámolunk!

Beszámolók:

 2008.08.22. Öttusa
A német Lena Schoneborn nyerte a női öttusázók versenyét a pénteki versenynapon. A második Heather Fell (Nagy-Britannia) lett, az ukrán Victoria Tereshuk pedig a dobogó harmadik helyét szerezte meg. A címvédő Vörös Zsuzsanna az összesítésben csupán a 20. helyen végzett. A hölgyek jobban teljesítették a lovaglást mint a férfiak a csütörtöki napon. A női versenyzők valamennyien teljesítették a pályát.

 2008.08.21. Öttusa
A mai napon zajlott a férfi öttusázók megmérettetése Pekingben. A versenyt megnyerő Andrey Moiseev (Oroszország) a második öttusázó, aki országának aranyérmet szerzett. A litván Edvinas Krungolcas és Andrejus Zadneprovskis állhattak a dobogó második, illetve harmadik fokára. Horváth Viktor a 25., míg Balogh Gábor a 27. helyen zárta a versenyszámot. Mindketten leestek, amikor lovuk megtorpant az akadály előtt.

 2008.08.21. Díjugratás - egyéni döntő
Eric Lamaze (Kanada) legyőzte Rolf-Goran Bengtssont (Svédország) az összevetésben, így sikerült egyéniben megszereznie az aranyat. Beezie Maddennek (USA) szintén összevetést kellett lovagolnia ahhoz, hogy felállhasson a dobogóra.

 2008.08.20. - Pihenőnap
A mai pihenőnap az utolsó alkalom arra, hogy a holnapi díjugratás döntőjében résztvevő versenyzők kipihenjék magukat, illetve felkészüljenek a mindent eldöntő megmérettetésre. Izgalmas versenyre számíthatunk, hiszen a második helyen négyes holtverseny alakult ki.
Addigis, újra megnézhetjük az Olimpia legszebb és legfontosabb pillanatait.

 2008.08.19. Díjlovaglás - Nagydíj Kűr
Anky van Grunsven ezúttal is megvédte olimpiai bajnoki címét, így soroztaban a harmadik aranyat viheti majd haza. Salnieroval 82.40 százalékot teljesítettek, így a Nagydíj Speciállal összevont eredményük 78.68 százalék volt. A második helyezett Isabell Werth lett 76.65 százalékos összesített eredménnyel.

 2008.08.18. Díjugratás - csapat döntő, utolsó egyéni selejtező
Az amerikai csapat sikeresen védte meg olimpiai bajnoki címét a kanadaiakkal vívott összevetésben. Ez volt az első alkalom, hogy az aranyérem sorsáról összevetés döntött. A harmadik helyet Norvégia csapata szerezte 27 hibaponttal (ez egyébként a norvégok első olimpián szerzett lovas érme).

 2008.08.17. Díjugratás
A vasárnapi verseny után az amerikai és svájci csapat állnak a lista élén. Mindkét team 12-12 hibaponttal végzett, de a svájciak egyenletesebben teljesítettek, mind a négy lovasuk egy verőhibával ment végig a pályán. A svédek 13 hibaponttal a harmadikak.

 2008.08.16. Díjlovaglás - Nagydíj Speciál
Isabell Werth a mai versenyen 75.20 százalékot teljesített, de a címvédő Anky van Grunsven 74.96-os eredményével szorosan a nyomában van. Mindkét vezető pozícióban lévő hátas hibázott a programban.
Mándi Barnabás ezen a versenyen a B bíró.

 2008.08.15. Díjugratás
A versenyszámban induló 77 lovas közül 13-an teljesítették hibátlanul a pénteki első egyéni selejtezőt. Az első helyen pillanatnyilag az amerikai csapat áll, miután a négyből három lovasuk végzett hibapont nélkül.

 2008.08.14. Díjlovaglás - Nagydíj, második versenynap
A verhetetlen német díjlovas csapat hetedik alkalommal is megvédte aranyérmét. Isabell Werth és Satchmo kiváló teljesítménye 72.917 százalákra emelte a csapat eredményét. A hollandok állnak a  második helyen 71.750 ponttal, a bronzérmet pedig Dánia nyerte meg 68.875-ös csapatátlaggal.
Mándi Barnabás ezen a versenynapon az E bíró.

 2008.08.13. Díjlovaglás, első versenynap
A címvédő német csapat jó úton halad, hogy megvédje korábbi csapatban szerzett aranyérmét. Első lovasuk a legjobb eredményt érte el az augusztus 13-án megtartott versenyen. A hollandok eredménye jelenleg 70.25 százalék. Az európa-bajnoki bronzérmes svéd csapat ezúttal is harmadik 66.583-as átlaggal. Mándi Barnabás ezen a versenynapon az E bíró.


 2008.08.12. Military - díjugratás
A német csapat 166.10 hibaponttal megszerezte első military aranyérmét. Ausztrália 171.20 ponttal a második, míg Nagy-Britannia 185.70-nel a harmadik. A military egyéni versenyét a Hinrich Romeike nyerte.

 2008.08.11. Military - terepverseny
Bár csupán csekélyke előnnyel, de a német csapat átvette a vezetést az ausztráloktól a hétfői terepverseny során. A megmérettetés érdekessége volt, hogy egyetlen lovas sem teljesítette a pályát a 8 perces alapidőn belül.

 2008.08.10. Military - díjlovaglás
Ausztrália sikeresen megvédte vezető helyét a military díjlovaglás versenyszámai során. A csapat 102.80 ponttal vezet, őket követi Németország 110.50 ponttal, majd az USA 115.60 ponttal. Az egyéni helyezések változtak valamennyit, de az első helyen továbbra is Lucinda Fredericks (Ausztrália) áll 30.40 ponttal, míg a belga Karin Donckers a második 31.70-es eredménnyel.

 2008.08.09. Military - díjlovaglás
Az első versenynapon 25 lovas vett részt. A maga 6:30-as kezdésével a díjlovaglás az Olimpiai Játékok első versenynapjának első versenye volt.
A military díjlovaglás első versenynapjának sztrárja minden kétséget kizáróan az ausztrál Lucinda Fredericks volt. Csapata 102.8 hibaponttal vezető helyet szerezte meg a military verseny első versenyszámában, a díjlovaglásban.

Felvételek az Olimpiáról:

 Nézzük meg újra az Olimpia legemlékezetesebb pillanatait! 

Hong Kongból jelentjük:

 Dr. Jármy Miklós beszámolója
Csütörtök, Augusztus 21.

A díjugratás döntő előtt sajtótájékoztatón jelentik be, hogy 4 ló dopping tesztje lett pozitív capsaicinra. Ezeket a lovasokat felfüggesztik, így a döntő startlistája is módosul. Az első fordulóban nulláról indul minden lovas. 10 hibátlan és 12 négy hibapontos jut a második fordulóba. Ennek pálya átvételére meghívást kaptunk a zsűritől, így testközelből  vehetjük szemügyre az akadályokat. Palacidos mester ismét kiváló, látványos versenyt biztosított.

 

 2008.08.12 - Dr. Jármy Miklós képei >>>
 Military - terepverseny - Dr. Jármy Miklós képei >>>
 Dr. Jármy Miklós képei Hong Kongból >>>

Portré:

Olimpiai portré rovatunkban a versenyek ideje alatt naponta mutattunk be híres, eredményes, vagy valamilyen szempontból érdekes olimpiai résztvevőket és nem kevésbé híres, illetve érdekes lovaikat.
Híresek:

 Eric Lamaze
Eric Lamaze a díjugrató olimpiai bajnok. Az összevetésben Rolf-Goran Bengtssonnal mérte össze tudását. Emellett természetesen az ezüstérmes kanadai csapatnak is tagja.

 Ingrid Klimke
Az aranyérmes német military csapat egyik kulcsembere, Dr. Rener Klimke lánya. Egyéniben az ötödik helyet szerezte meg Abraxxassal.

 Meredith Michaels-Beerbaum
A világranglista első helyezettje, a német díjugrató csapat egyik kulcsembere.

 Anky van Grunsven
A "Kűrök Királynője", a díjlovaglás egyéni számának nyertese, aki ezzel a győzelemmel sorozatban harmadik olimpiai aranyérmét szerezte meg.

 Rodrigo Pessoa
1992-ben a Barcelonai Olimpián a brazil díjugrató csapat tagjaként vesz részt. 2000-ben Sydneyben szintén brazil színekben indul, itt a csapat a harmadik helyen végzett. 2004-ben Athénben egyéni bajnok.

 Hinrich Romeike
A  military egyéni versenyét a Hinrich Romeike nyerte. Romeike már a 2006-os Aacheni világjátékokon is nagyban hozzájárult a német csapat kiváló szerepléséhez.

 Isabell Werth
1996-ban az Atlantai Olimpián szerzett egyéni aranyérmet, de kiválóan teljesített csapatban Barcelonában 1992-ben és sikereivel meghatározó alakja volt a 90-es évek német díjlovaglásának. A német militarycsapat egyik kulcsembere.

Érdekesek:

 Ben Maher
Az angol díjugrató csapat legifjabb tagja. Sikeresen bejutott a 21-én tartott döntőbe, a versenyt végül a 20. helyen fejezte be 20 hibaponttal.

 Lina Liu
Az első díjlovas, aki Kínát Olimpián képviselheti. 

 Ian Millar
Ez Millar kilencedik olimpiai szereplése. Bár más díjugrató versenyeken kiválóan teljesített, eddig olimpián még nem sikerült remekelnie.

 Alexandra Korelova
A Nagydíj Speciálban nyújtott kiváló teljesítményével az ötödik helyre került, az összesítésben pedig a hatodik helyet szerezte meg Balagurral, az egykori rendőrlóval.

 Patrick Lam
Lam, Kína első díjugartó csapatának legjobb eredményét érte el.

 Alex Hua Tian
Alex Hua Tian Kína első militarylovasa, aki nemzetközi versenyen képviseli az országot, emellett a legfiatalabb militarylovas az olimpiák történetében.

 Hiroshi Hoketsu
44 évvel szöuli bemutatkozása után most 67 évesen ő az olimpiák legidősebb Japán sportolója. Korábban díjugratóként versenyzett, ezúttal azonban díjlovaglásban indul.
 

Képek:

 Fotók a lovas versenyek hivatalos honlapjáról
 2008.08.18 - Díjugratás, csapatverseny döntő
>>>
 2008.08.14 - Díjlovaglás - EQ07 >>>
 Military - Díjugratás - EQ05 >>>
 Military - terepverseny - EQ04 >>>
 Military - díjlovaglás - EQ03 >>>
 Lovak és lovasok >>>
 Sha Tin várja a lovasokat >>>

Kapcsolódó Cikkek:

 Olimpiai nyitóbeszéd a Sha Tin-ban
 "Elkészültünk" - sajtótájékoztató
 Kényszerpihenő a Kammuri trópusi vihar miatt
 1.800 önkéntes segédkezik a versenyek alatt
 Szakértői csoport figyeli Hong Kong időjárását
 Megérkeztek az első lovak
 Hong Kong ünnepi díszben
 Az akadályok útja Hong Kongba
 A tereppálya titkai
 A militarypálya készenáll
 Kiválóan vizsgáztak a lovas létesítmények
 Brazília érmeket remél
 Megmérettetésre kész a kanadai csapat
 Hong Kong csapata magasra teszi a lécet
 Szaúd-Arábia feltörekvő csapata

Tények, adatok, érdekességek:

 Rövid hírek, érdekességek, számadatok az
                 Olimpia lovas versenyeivel kapcsolatban.
>>>
 Minden, amit az olimpiai istállókról tudni lehet >>>

 

Háttér:

 Az olimpiai érmek
 Versenyszámok
 Eseménynaptár
 Rendezvényhelyszínek
 Magyar résztvevők
 Fuwa - A Pekingi Olimpia kabalái
 Letölthető a lovas versenyek hivatalos dala
 Kisfilm az Olimpia kabaláiról
 Olimpiai Láng
Olimpiai témájú videók megtalálhatók Lovas TV rovatunkban
>>>

 Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés