keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose téli pihenőre vonul

Overdose felkészülését az elmúlt három hétben egy tályog hátráltatta, így ma Alagra érkezett angol kovácsa, hogy annak végső tisztítását és eltávolítását elvégezze. Mikóczy Zoltán arról is tájékoztatta a Overdose rajongóit,  hogy ugyan más lovaknál gyakori, hogy ezután pár nappal már teljes értékű munkát végeznek, ő azonban elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a versenyszezon hátralévő részében már nem teszik ki Overdose-t komolyabb terhelésnek, a november 14-re tervezett római versenyt pedig lemondták.

Overdose-t három hete patkolták, ami után érzékennyé vált a patája. Ebben önmagában nincsen semmi rendkívüli, ám nem szokott ilyen sokáig húzódni. A milánói versenyt is emiatt mondtátok le.

Mikóczy Zoltán: Miután láttuk, hogy nem javul az állapota, a múlt héten az állatorvosa levette a patkóját, és az ott lévő gyulladt tályogot megnyitotta, kitisztította az abban lévő gennyes folyadékot. Sajnos ez a tályog a hordozószél környékén jelentkezett, így erős fájdalmat okozott neki. Ezért kímélte a lábát, ezért nem ment tisztán, ez okozta az érzékenységet. Utána egy-két nappal vártuk, hogy a patája megnyugszik, de a jelek szerint még nem tisztult ki teljesen, mert még mindig mutatja, hogy érzékeny a lába.

Mi a kezelés további menete?

Mikóczy Zoltán: Ma érkezik Angliából Stuart Packham, Overdose állandó patkolókovácsa, aki a tályog végső kitisztítását és eltávolítását végzi majd. Dózi állatorvosa kétségkívül szakavatottabb, de kovácsa nagy rutinnal rendelkezik ennek a műveletnek az elvégzésében, és szerencsére rá is ért eljönni.

Mit tudni a patájáról, lévén ez a lába komoly sérülésből épült fel.

Mikóczy Zoltán: A röntgenfelvétel szerint a pataszerkezete homogén, a patacsont elhelyezkedése az elvárásnak megfelelő, a talp és az oldalsó részek is megfelelően állnak. Ez a gyulladás elég gyakori a versenylovaknál, az okát nem lehet egyértelműen meghatározni. Miután ez az állapot megszűnik, a ló rövid időn belül terhelhetővé válik.
Más versenylovak esetében elég gyakori, hogy egy ilyen tályog kifakadása vagy kitisztítása után egy-két nappal már teljes értékű munkát végeznek. Tekintettel Overdose korábbi sérülésére, az ő esetében nem látjuk célszerűnek, hogy a szezonból hátra lévő picike időben olyan terhelést kapjon, amilyennel egy verseny jár.

Akkor ugrik a november 14-i római futás?

Mikóczy Zoltán: Elővigyázatosságból úgy döntöttünk, hogy idén már nem tesszük ki Overdose-t komolyabb terhelésnek, inkább vonuljon téli pihenőre.

2010.10.26 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés