keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Mikóczy: Ne legyenek túlzott elvárások

Overdose-nak élete legjobbját kell futnia a győzelemért

A Baden-badeni pályaMikóczy Zoltán elmondta, hogy vasárnap Overdose-nak élete legjobbját kell futnia a győzelemért. A 140. Goldene Peitshén 14 ló áll majd rajthoz.  

Mikóczy Zoltán péntek este arról nyilatkozott, hogy lova délelőtt a felkészítés utolsó mozzanataként futott még egy rövid sprintet. Beszámolt róla, hogy Németországban valóságos Overdose-mánia van, az őket övező szeretetbe szinte belefulladnak. Ugyanakkor óva int mindenkit attól, hogy túlzott elvárásai legyenek a vasárnapi verseny kapcsán.

A nemzetközi sprinter élmezőny lovai ugyanis versenyről-versenyre körbeverik egymást, és ugyan a Goldene Peitsche egy Group 2-es verseny, de abban öt olyan ló is indul, akik a lóversenyzés legmagasabb osztályába tartozó Group 1-es versenyekben is megállták már a helyüket, vagy olyan formát mutattak, amivel megállták volna. Öt ló között pedig mindig akad egy, aki kimagaslik a többi közül, így nem túlzás, hogy ez lesz Overdose pályafutásának legnehezebb versenye. A mezőny az előzetesen várnál tehát jóval erősebb.

Ez a veszélyes ötös Mikóczy szerint War Artist, Amico Fritz, Smooth Operator, Triple Aspect és a közvetlenül Dózi mellől startoló Contat.

További információ Overdose ellenfeleiről: Baden-Baden: Bemutatjuk a vasárnapi mezőnyt >>>

Hozzátette még, hogy a pálya talaja jóval keményebb, mint Pozsonyban és Budapesten volt. Overdose a német fogadóirodáknál is favorit, ám ezt is sokkal inkább a szeretet megnyilvánulásának tartja, szerinte nincs ekkora különbség a lovak között.

(A RaceBets.com és a PferdeWetten.de fogadóirodák Overdose győzelmére 3-szoros illetve 3,2-szeres pénzt fizetnek, War Artist-ra mindketten 5,5-szerest, Smooth Operator-ra 5,5- és 7-szerest, Amico Fritz-re 6- és 8-szorost, Triple Aspect-re pedig 6,5- illetve 7-szerest.)

Overdose eddigi két idei feladatát könnyen megoldotta, de Párizs óta nem indult ilyen erős mezőnyben, és még mindig nem derült ki, mennyit bír a lába a 15 hónapos kihagyás után, hiszen ennyit még nem kértek tőle, mint amennyi a vasárnapi győzelemhez kell. Menedzsmentje ezért próbálja csillapítani a túlzott magyar és most már német elvárásokat.
Természetesen mint mindig, győzelemre törekszenek, de nem akarnak még nagyobb súlyt cipelni, mint amennyit a versenytitkár kiírt (59 kg), s az esélyszámot is egy kicsit túlzónak tartják.


Overdose Baden-Badenben

A legfontosabb tudnivalók


A Baden-Badeni futamokat a Sport M televízió élőben közvetíti 15.30 és 17 óra között. Overdose versenye, a 140. Goldene Peitsche az előzetes program szerint 16.35-kor startol.

A közvetítést 17.30-tól megismétli a Sport 2.

Szintén élőben közvetít a német ZDF, SWR és R.TV Karlsruhe, valamint a francia Equidia TV is. Aki esetleg nem tud televízióközelben lenni, az interneten két helyen is élőben nézheti a versenyt, a ZDF-en németül, illetve a Kincsem Park élő adásába is bekapcsolódhat, ahol az ügetőversenynapot megszakítva fogják kapcsolni Baden-Badent.


2010.08.28 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés