keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose megérkezett Baden-Badenbe

Overdose és munkalovasaOverdose szerda este kilenckor megérkezett Baden-Badenbe.
Kora reggeli indulásukat követően, már az M1-es autópályán egy több kilométeres kocsisor állta útjukat, de amikor a rendőrük megtudták, kit visznek a lószállítón, mintegy 10 kilométert vezették fel őket a leállósávon, hogy minél kevesebb időt veszítsenek.
Mikóczy Zoltán azt is elmondta, hogy a Goldene Peitsche mezőnye jóval erősebb a két évvel ezelőttinél, így Overdose-nak élete legjobbját kell futnia a győzelemért.

Hogyan utaztatok?

Mikóczy Zoltán: Tegnap korán indultunk, de már rögtön Budapest után, Biatorbágy mellett belefutottunk egy nagy dugóba. Amikor a rendőrök meglátták a lószállítót, és megtudták, hogy Overdose-t visszük a németországi versenyre, mintegy 10 kilométert vezettek fel bennünket a leállósávon, így ott nem vesztettünk időt. Ausztriában azonban sajnos belefutottunk egy nagy, másfél órás dugóba.
Most van a turistaidőszak vége, nagy forgalom volt mindenhol. Overdose szerencsére menet közben nyugodt volt.

A legnagyobb német lóversenyportál, a galopp-online.de mai címlapján Overdose érkezése a vezető hír, a precizitásukra jellemző, hogy még arról is beszámoltak, hogy este kilenc óra két perckor érkeztetek meg a Baden-Badeni versenypályára, és Overdose kilenc óra nyolc perckor sétált be a bokszába.

Mikóczy Zoltán: Ott pedig azonnal meghempergett a szalmában. Ezt a kérésünkre éppen most délelőtt cserélik fűrészporos alomra, egyrészt, mert az elmúlt másfél évben ehhez szokott, másrészt, hogy éhségében nehogy fogyasszon belőle. A körülmények nagyszerűek, semmire nem lehet egy rossz szavunk sem.

Nem csak mi magyarok vagyunk büszkék rá, de a németek is sajátjuknak érzik Overdose-t, hiszen ott aratta első nemzetközi sikereit, ők nevezték el „Ungarische Wunderpferd”-nek, azaz magyar csodalónak. Két éve, pont az Arany Ostoron jártatok legutóbb versenyen Németországban. Emlékeztek még rátok?

Mikóczy Zoltán: Meglepően nagy a bennünket övező szeretet, ami egész aprócska dolgokban is megnyilvánul. A sarki kisvendéglőben is megismert a felszolgáló kisasszony, aki még a betegségéről is tudott.
Éppen most vár rám a német újságírók és fotósok csapata, hogy a holnapi újságokban friss anyagot jelentethessenek meg róla, de ezt követően már ki is kapcsolom a telefonomat, hogy semmi és senki ne zavarhasson, hogy a hátralévő időt csak azzal tölthessem, hogy Overdose minél jobb állapotban állhasson starthoz.

Úgy tűnik, a vasárnapi versenyben 14-en indulnak, legalábbis jelen pillanatban még ennyi ló áll, a ma reggeli indulóadást követő állapot csak később lesz ismert. Megérkeztek az első oddsok is, ami szerint Overdose-t 1:3,2-vel adják. Reggel még 3,8-szoros pénzt fizettek volna rá, de úgy tűnik, egyre többen játsszák, azóta a többiek oddsai viszont nőttek. War Artist és Smooth Operator követik egyaránt 1:5,5-tel, majd Amico Fritz 1:6,5-tel és Triple Aspect 1:7,5-tel. A többiek 1:15 felett.

A galopp-online.de oldalon volt egy szavazás, e szerint a látogatók 64%-a első helyre várja Overdose-t, 21% dobogóra, és csak 15% szerint nem lesz az első háromban. Ez is roppant megtisztelő, és jelzi a lovat övező szeretetet.

Két éve Overdose a legjobb német lovak ellen versenyzett a Goldene Peitschében, ám most kiváló francia, angol és ír idomításban álló lovak is érkeztek. Köztük olyanok, akik Group 1-es versenyekben is rendre dobogóközelben végeztek...Overdose és munkalovasa

Mikóczy Zoltán: Ez egy jóval erősebb mezőny a tavalyelőttihez képest. Overdose-nak élete legjobbját kell futnia, hogy győzzön. Ne higgye senki otthon, hogy ez a futam az előző két versenyéhez hasonló sétagalopp lesz.

Az mindenestre bíztató, hogy lovasa, Christophe Soumillon remek formát mutat mostanában...

Mikóczy Zoltán: Ő szombaton még Franciaországban versenyez, és csak vasárnap délelőtt érkezik, de ez a zsokévilágban így szokás. Nemrég beszéltünk, már ő is nagyon várja a versenyt.

 

3, 7, 13: Overdose-nak összejöttek a szerencseszámok!

A német galopp-versenyintézőség közzétette a 140. Goldene Peitsche végleges startlistáját. Overdose-nak összejöttek a legnépszerűbb szerencseszámok, idei harmadik futására hetessel indul a tizenhármas startbokszból.

2010. augusztus 29. – Baden-Baden - 140. GOLDENE PEITSCHE (Group II)

Táv: 1200 m
Díjazás: 70.000 EUR összdíj (40.000, 15.500, 6500, 4000, 2500, 1500 EUR)

Súly (kg)

Tréner

Lovas

Startboksz

1 Amico Fritz

59

H.-A. Pantall (FRA) 

F. Veron

9

2 Atlantic Sport

59

P. Schiergen

A. Starke

6

3 Contat

59

P. Vovcenko

R. Juracek 

14

4 Indomito

59

P. Vovcenko 

F. Minarik

7

5 Mood Music

59

Mario Hofer

R. Ffrench 

10

6 Nareion

59

W. Baltromei 

D. Boeuf 

3

7 Overdose

59

Jozef Roszival (HUN)

C. Soumillon

13

8 Smooth Operator

59

Mario Hofer

T. Hellier 

5

9 Triple Aspect

59

W. J. Haggas (ENG)

L. Jones 

2

10 Walero

59

U. Ostmann

A. Helfenbein

4

11 War Artist

59

A. de R.-Dupre (FRA)

A. de Vries 

8

12 Gilt Edge Girl

57,5

C. G. Cox (ENG)

L. Morris

12

13 Rock Jock

57,5

Mrs. T. Collins (IRE)

M. C. Hussey 

1

14 Fenella Rose

56

P. Vovcenko 

J. Bojko 

11

A 13-as startbox azt is jelenti, hogy Dózi kívülről indul, legalábbis a pálya egyetlen, enyhe balkanyarjához viszonyítva.

Overdose Baden-Badenben

A legfontosabb tudnivalók


A Baden-Badeni futamokat a Sport M televízió élőben közvetíti 15.30 és 17 óra között. Overdose versenye, a 140. Goldene Peitsche az előzetes program szerint 16.35-kor startol.

A közvetítést 17.30-tól megismétli a Sport 2.

Szintén élőben közvetít a német ZDF, SWR és R.TV Karlsruhe, valamint a francia Equidia TV is. Aki esetleg nem tud televízióközelben lenni, az interneten két helyen is élőben nézheti a versenyt, a ZDF-en németül, illetve a Kincsem Park élő adásába is bekapcsolódhat, ahol az ügetőversenynapot megszakítva fogják kapcsolni Baden-Badent.

2010.08.26 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés