keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose a Racing Post-ban


Overdose nagy fölénnyel győzött

Még Overdose patkolásáról is beszámolt a Racing Post, a világ legtekintélyesebb lóverseny szaklapja.

Az utóbbi évtizedekben, Overdose sikereit megelőzően magyar lovat elvétve említettek a Racing Post hasábjain, ha egyáltalán. Az egyik ilyen volt March Groom 1997-es Baden-Badeni Fürstenberg Rennen (Group 3) győzelme.
Olyanra azonban biztosan nem volt példa, hogy beszámoltak volna egy magyar ló elhagyott patkójáról és újrapatkolásáról.

Talán ez is jelzi, hogy Overdose múlt vasárnap mutatott teljesítménye a külföldi szakértőket is meggyőzte arról, hogy a magyar csodaló formája egyre jobb, és közelít ahhoz a szinthez, hogy újra a világ legrangosabb versenyeiben fusson.
Érdemes tehát ilyen „apróságokkal” is foglalkozni vele kapcsolatban.

Következzen a Racing Post Dózi budapesti győzelmével kapcsolatos cikkeinek fordítása.


Overdose könnyű győzelemmel örvendeztette meg a hazai közönséget

Racing Post - 2010.08.15., Neil Clark
Kincsem Park, Budapest: Bestens – Pannonia Életbiztosító Díj (Listed) 5 furlong (1000 méter)

A szenzációs sprinter, Overdose (Jozef Roszival / Gary Hind) veretlenségi sorozata vasárnap Budapesten a Kincsem Parkban már 14 győzelemre nőtt.

A lelkes hazai közönség előtt a "budapesti puskagolyó" megsemmisítő, tíz hosszas vereséget mért ellenfeleire az 5 furlongos (1000 méteres) Listed kategóriájú versenyben, és a súlyos patasérülést követő 15 hónapos kihagyás után immár második alkalommal hagyta el győztesen a pályát.

Miután a múlt hónapban pozsonyi visszatérésekor csupán fél hosszal tudott nyerni, hazai pályán Overdose a Csehországban élő veterán angol zsokéval, Gary Hinddal a hátán most ismét ellenmondást nem tűrően versenyzett.
Starborough ötéves fia meglehetősen jó, 56,4-es időt futott, könnyedén távolozva a második Spinning Crystallt.

Mikóczy Zoltán tulajdonos örömét fejezte ki a győzelem felett, és megerősítette, hogy Overdose augusztus 29-én ott lesz Baden-Badenben a Group 2-es Goldene Peitsche versenyen, amit két ével korábban már megnyert.

„Ma két fontos kritérium teljesült” – mondta kitörő örömmel a tulajdonos. „Az egyik, hogy Overdose több mint öt hosszal nyert. A második pedig, hogy az idő 56 másodperc körül volt. Feltéve tehát, hogy a következő napokban nem lesz semmilyen probléma, Overdose elindul Németországba.”

Hind szerint Overdose egyértelműen sokat javult pozsonyi visszatérése óta. „Már a starttól kezdve jobban mozgott. Tekintettel a pálya minőségére, nagyon jó időt futott. Overdose egy kivételes ló, és a mai nap is különleges volt, egy nagyon boldog befejezéssel. Én csupán a nagy lánc egyik kis fogaskereke vagyok, de igen jó érzés a részese lenni. Bármennyi pénze lehet az embernek, az ilyen pillanatokat, mint a mai soha nem lehet megvásárolni.”


Overdose lába rendben van, miután könnyű győzelme során elveszítette egyik patkóját

Racing Post - 2010.08.16., David Conolly-Smith

Overdose, aki vasárnap a 15 hónapos kihagyás után 10 hosszas győzelemmel folytatta a visszatérését, a futam után jó egészségnek örvend, annak ellenére, hogy verseny közben elveszítette egyik patkóját a Kincsem Parkban. A szenzációs magyar sprintert – akinek láb-problémái hosszú időre nyúlnak vissza – Amanda Perrett és Nick Gifford trénerek patkolókovácsa, Stuart Packham vizsgálta meg, aki kizárólag ezért utazott vasárnap Budapestre.

Packham így nyilatkozott: „Újrapatkoltam Overdose-t, és a patái most teljesen rendben vannak. Semmi problémát nem látok e tekintetben.”

Overdose tizennégy egymás követő győzelem után áll majd rajthoz augusztus 29-én Baden-Badenben a Group 2-es Goldene Peitschében.

2010.08.19 Forrás: PannoniaOverdose

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés