keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose ismét elhagyta a patkóját

Szombaton újrapatkolják

Overdose kedden (2010.08.10) végezte az utolsó gyors munkáját, amikor is két 400 méteres vadászkentrét futott.
Ma reggelre Overdose a Kincsem Parkban(2010.08.13-ára) csupán egy 400 méteres frissítő fröccsöt terveztek számára, ennek során Overdose elhagyta a bal első patkóját. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a teljes patkó repült le róla, hanem csak annak legalsó része, a vas. Az e fölötti szilikonos-hálós réteg nem sérült, így továbbra is védi a patát.

Stuart Packham patkolókovács szombaton reggel érkezik Alagra, hogy újrapatkolja Dózit. Mikóczy Zoltán szerint ez a nem várt esemény nem veszélyezteti a vasárnapi versenyt.
Ugyan lovánál minden patkolást követően elő szokott fordulni egy rövid ideig tartó érzékenység (ahogy az ember lábát is be kell törje minden új cipő), ám mivel most a lovat nem kell körmölni, azaz a szaruhoz nem nyúlnak, csupán egy új patkót helyeznek rá, ilyesfajta érzékenység 99%-os bizonyossággal nem várható.

Overdose-t vasárnap ugyanaz a Gary Hind lovagolja majd, akivel egy hónapja megnyerte a pozsonyi versenyt. Mikóczy szerint az angol lovas azért jó választás, mert ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja majd a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre. Ez azért is különösen fontos, mert Overdose-ra két hét múlva már egy jóval erősebb verseny vár a németországi Baden-Badenben, abban az 1200 méteres Group 2-es besorolású Goldene Peitschében, amit két éve megnyert, ezt követően nevezték el a németek magyar csodalónak.

Korábban szó volt arról, hogy Overdose-t az a Christophe Soumillon viszi vasárnap, akivel tavaly áprilisban látványos győzelmet arattak a Kincsem Parkban. Mikóczy így fogalmazott: Soumillon nagyon szerette volna Overdose-t lovagolni, nemcsak most, hanem az előző pozsonyi versenyben is. Akkor majdnem komoly kellemetlenséget is vállalt, hiszen le akarta mondani miatta a Német Derbyt. Ezt nem tehette, hiszen a zsokék hónapokra előre szerződnek a versenyekre, és mivel Overdose visszatérésének ideje bizonytalan volt, nem tartalékolhatta csak miatta az összes szóba jöhető dátumot. A világ egyik legjobb lovasa nem várhat, neki hónapokra előre tele van a naptára. Ehhez túl későn vált biztossá, hogy Overdose fut a pozsonyi derbynapon.

Az mindenesetre már biztos, hogy Soumillon noteszában augusztus 29-én Overdose Baden-Badeni versenye szerepel.


További információk Overdose vasárnapi versenyéről:

Overdose a Kincsem Parkban! - a legfontosabb tudnivalók a versenynapról

Overdose futamára, a Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjra augusztus 15-én, vasárnap 18.40-kor, a versenynap végén kerül sor. Az első futam 14 órakor indul, a kapukat 13 órakor nyitják. Overdose futamát és a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport M televízió. Overdose futamát 19.15-kor a Sport 1-en is megismétlik.
A belépés a Pannónia Életbiztosító valamennyi ügyfele, valamint kísérője számára ingyenes, ehhez csupán fel kell mutatniuk biztosítási kötvényüket érkezéskor.

Helyszín: Kincsem Park – Budapest, X. kerület, Albertirsai út 2-4.

Tovább a teljes hírhez: Overdose a Kincsem Parkban! >>>

2010.08.13 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés