keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Izgalmas verseny várható vasárnap

A három évvel ezelőtti magyar derbygyőztes is megpróbálja Overdose ellen

Mikóczy Zoltán nem számít könnyű versenyre. Mint elmondta, olyan már nem létezik Overdose számára, hiszen az összes ellenfele kifejezetten ellene készül, titkon abban bízva, hogy hátha neki sikerül majd megvernie. Lova kedd reggel futotta az utolsó teljes értékű gyors munkát, és a múlt hét óta akupresszúrás masszázzsal is kezelik, hogy izomzata minél lazább legyen, minél pihentebben várja a vasárnapi versenyt.

Már csak négy nap van hátra a Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjig... Négy álmatlan éjszaka... Overdose a Kincsem ParkbanMinden a megszokott mederben zajlik?

Az alapokat tekintve a megszokott munkaritmus szerint készülünk, eddig semmi váratlan akadály nem került az utunkba, bízunk benne, hogy így is marad. Annyi újdonságról azonban beszámolhatok, hogy a múlt héttől kezdődően Kerekes Károly barátom, aki jelen pillanatban Münchenben Figge mesternél első számú istállózsoké…

És az idei Osztrák Derby győztese…

Kerekes javaslatára megkeresett bennünket Rácz Attila, akitől Overdose akupresszúrás, lazító kezelést kap. Ne gondolja senki, hogy tűkkel döfködjük Dózit, az az akupunktúra. Ez annyiban más, hogy kézzel fejtenek ki nyomást a test megfelelő pontjaira. Már a kezelés alatt látható volt, hogy a ló ellazult, és kicsit megkönnyebbült. Bízunk benne, hogy ezáltal pihentebben, még jobb fizikai állapotban vághat neki a vasárnapi versenynek, ahol akár 1-2% plusz is nagyon sokat jelenthet.

Ez ugye nem orvosi beavatkozás...

Inkább egy lazító masszázs. Focimeccseken is látni, ahogy a hosszabbítás előtt átmozgatják a játékosok izomzatát, és meccs után is sokszor kapnak masszázst. Ez némileg különbözik ettől, hiszen speciális pontokat érint az akupresszúrás átmozgatás, de lényegét és célját tekintve nagyjából ugyanaz.

Hogyan és mivel telnek a hátralévő napok?

Kedd reggel végezte az utolsó gyors, teljes értékű felkészítő munkáját, ami rövid időn belül két 400 méteres vadászkentréből állt. Én és az idomárja is maximálisan elégedettek voltunk azzal, amit mutatott. Jó formában van, szép stílusban mozgott, jó a kedve, a lovasa is nehezen tudta tartani.

Tegnap az is ismertté vált, hogy kik neveztek a vasárnapi versenyre...

Igen, de legkorábban csak csütörtökön tudjuk majd meg, hogy kik lesznek ott a startnál, mert azért nem 17 ló fog futni. Az esélyekre térjünk vissza akkor, de az már most is látszik, hogy nem számíthatunk könnyű versenyre. Olyan már nem létezik Overdose számára, hiszen az összes ellenfele kifejezetten ellene készül, titkon abban bízva, hogy hátha neki sikerül megvernie.


További információk Overdose vasárnapi versenyéről:

Overdose a Kincsem Parkban! - a legfontosabb tudnivalók a versenynapról

Overdose futamára, a Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjra augusztus 15-én, vasárnap 18.40-kor, a versenynap végén kerül sor. Az első futam 14 órakor indul, a kapukat 13 órakor nyitják. Overdose futamát és a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport M televízió. Overdose futamát 19.15-kor a Sport 1-en is megismétlik.
A belépés a Pannónia Életbiztosító valamennyi ügyfele, valamint kísérője számára ingyenes, ehhez csupán fel kell mutatniuk biztosítási kötvényüket érkezéskor.

Helyszín: Kincsem Park – Budapest, X. kerület, Albertirsai út 2-4.

Tovább a teljes hírhez: Overdose a Kincsem Parkban! >>>

2010.08.15 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés