keresés a lovardák között


Pest Megyei Díjugrató Döntő
2011, szeptember 9-11., Tápiószentmárton

Ismét egy újabb színvonalas díjugrató versenynek nyújt otthont a Tápiószenmártoni Kincsem Lovaspark 2011. szeptember 9-11. között.
Minden kedves versenyzőt és érdeklődőt sok szeretettel vár a rendezőség!

Helyszín: Kincsem Lovaspark, Tápiószenmárton
Időpont: 2011. szeptember 9 - 11. (péntek - vasárnap)

Nevezési határidő: 2011. szeptmeber 8. 12:00

Öt különböző kategóriában hirdetünk bajnokot vasárnap:

 • kezdő lovas
 • kezdő ló
 • ifjúsági
 • amatőr
 • felnőtt
 • valamint izgalmas csapatversenyre van kilátás a szombati nap folyamán.

A győztes és a helyezett versenyzők között értékes tárgyi ajándékokat osztunk ki a 3 nap folyamán.

Versenybíróság

 • Elnök: Juhász Zoltán (I. osztályú)
 • Tagok: Korbán Edit (I. osztályú)
         Fodorné Horváth Anett (I. osztályú)
         Korbán Krisztián (I. osztályú)
 • Melegítőpálya bíró: Bálint Gábor (II. osztályú)
 • Stílusbíró 1: Juhász Zoltán (Stílusbíró)
 • Stílusbíró 2: Fodorné Horváth Anett (Stílusbíró)

Versenyiroda: Bencsik Éva
            nyitás: 2011. 09. 08. 18:00:00
            telefon: 06-30-292-01-88
            e-mail cím: bp2afr@yahoo.com

Versenypálya: 99 x 66 m, fű
Melegítőpálya: 50 x 66 m, homok
Pályaépítő: Hevesy Barnabás (Nemzetközi C)
Asszisztens: Korbán Krisztián

Állatorvos: Dr. Csajbók Krisztina (telefon: 06-20-264-36-04)
Patkolókovács: Apró József (telefon: 06-30-225-59-93)

Program:

2011. szeptember 9. (péntek)

 • 1. versenyszám - B/0 - Nyitott
 • 2. versenyszám - B/1a - Kezdő lovasok elődöntő
 • 3. versenyszám - C/1 - Nyitott és Kezdő lovak elődöntő
 • 4. versenyszám - B/2 - Ifjúsági versenyszám elődöntő
 • 5. versenyszám - B/2 - Amatőr elődöntő
 • 6. versenyszám - B/3 - Nyitott
 • 7. versenyszám - B/4 - Felnőtt elődöntő

2011. szeptember 10. (szombat)

 • 8. versenyszám - B/1a - Kezdő lovasok középdöntő
 • 9. versenyszám - C/1 - Nyitott és Kezdő lovak középdöntő
 • 10. versenyszám - B/5 - Felnőtt középdöntő + csapat
 • 11. versenyszám - B/2 - Ifjúsági középdöntő + csapat
 • 12. versenyszám - B/2 - Amatőr középdöntő + csapat
 • 13. versenyszám - B/3 - Nyitott

2011. szeptember 11. (vasárnap)

 • 14. versenyszám - B/1a - Stílusverseny kezdő lovasok döntő
 • 15. versenyszám - C/1 - Kezdő lovak döntő
 • 16. versenyszám - B/3 - Ifjúsági döntő
 • 17. versenyszám - B/3 - Amatőr döntő
 • 18. versenyszám - B/5 - Felnőtt döntő
 • 19. versenyszám - Vigasz 100 cm Joker
 • 20. versenyszám - Vigasz 120 cm JokerKorosztályos Championatus Döntő
és Országos Díjugrató Minősítő Verseny - beszámoló
2011. augusztus 11-14.

Tápiószentmártonban újra ifj. Lázár Zoltán győzött

Augusztus 11-14-én Tápiószentmártonban bonyolították le a fiatal lovasok Korosztályos Championátusának második fordulóját. Az elsőt két héttel ez előtt Nyíregyházán rendezték meg elég rossz időjárási körülmények között. Most „Tápióban" az időre nem lehetett panasz, hacsak arra nem, hogy elég nagy melegben kellett helyt állniuk a lovasoknak.

Öt kategóriában rendezték meg a Korosztályos Championátust: Póni, Gyermek, Serdülő B, Serdülő A, és Utánpótlás, kategóriában. Nagyon sok szép és jó lovaglást lehetett látni a három nap folyamán, de ebből a tehetséges mezőnyből is egyértelműen kiemelkedett ifj. Lázár Zoltán lovaglása, aki Nyíregyházán és Tápiószentmártonban is magabiztosan nyert.

Így a tavalyi Gyermek kategória győzelme után, most a Serdülő B kategóriát is fölényesen nyerte Afroditével.
 • A Póni lovasok küzdelmében Ágoston Csenge győzött 76 ponttal, második lett Bogár Bettina (69 p), a harmadik helyen Varga Ábel (62 p) végzett.
 • Gyermek kategóriában Weinhardt Virág nyert (68 p), Bognár Bianka (59 p) és Stieber Sztella (49 p) előtt. A Serdülő B-ben a már említett ifj. Lázár Zoltánt (55 p) senki nem tudta legyőzni, de még megközelíteni sem sikerül riválisainak. Dénesi Dalma (41 p) a második, a harmadik Horváth Dóra Anna (35 p) lett.
 • A Serdülő A-t Kovács Virág nyerte (49 p), a második helyet Molnár Gréta (34 p) szerezte meg, harmadikként Derda Lilla (32 p) végzett.
 • Az Utánpótlás kategória győztese Gyuricsek András (58 p) lett, Sávai Rita (51 p) és Vincze Cintia (47 p) előtt.

Részletes eredmények a dijugratas.hu-n. 

Az idei év legnagyobb versenyét, a FIAT Díjugrató Magyar Bajnokságot augusztus 25-28-án rendezik Kiskunhalason.

Szerző és fotó: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.08.18.)


 

A fenti összefoglaló megjelenését a LovasPláza támogatta.


 

Korosztályos Championatus Döntő és
Országos Díjugrató Minősítő Verseny Programajánló

Szeretettel vár minden kedves sportolót és érdeklődőt a Kincsem Lovaspark augusztus 11-től 14-ig 4 napon keresztül a Díjugrató sport rendezvényre.

Időpont: 2011. augusztus 11-14.
Helyszín: Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark

 

A verseny 2 db füves pályán kerül megrendezésre és részt vesz rajta a díjugrató sportágban aktívan versenyzők zöme. Jelenleg 294 db boxot foglaltak le a 4 napra és jelnlegi nevezések alapján a startok száma 1005 db. A Korosztályos Championátus Döntő résztvevői értékes ajándékokat nyerhetnek (Pikeur, Eskadron, Stübben, Havens, Equimins, Cavalliera, Equistro, Bábolna, Foran, Böröcz, Pavo, Josera, Alltech termékek). Az OB minősülést és felkészülést segítve 3 napon keresztül rendezünk A3-as versenyszámot. A versenyre 2011.07.19.-től lehet nevezni. A nyitott számokra (B0, B1/C, B2) 2011.08.01.-től lehet nevezni. Pénteken és Szombaton zenés-táncos mulatságot szervez a rendező.

 

A ló útlevélbe bevezetett kötelező 1 évnél nem régebbi vérvizsgálati eredmény és oltások nélkül nem léphet be a ló a Kincsem Lovaspark területére. A Championátusban résztvevő lovak részére állatorvosi vizsgálat és lóazonosítás kötelező 2011.08.11-én 16 órakor. Technikai értekezlet az állatorvosi felvezetés után 19 órakor a kis étteremben, utána 15 perces előadás a Vida-Vet jóvoltából, melynek témája: Sportlovak tápanyagellátásának kérdései.

Nevezési határidő: 2011.08.08. - 12 óra
Box foglalási határidő: 2011.08.06. - 12 óra (boxot foglalni csak 4 napra lehet)

A Championátus zártverseny: nevezni csak péntekre kell boxfoglalással. Részvételi díj a championátusban induló lovaknak: 26e Ft/ló box-szal együtt.

Egy ló csak egy bajnokságért indulhat, nyitott számban nem vehet részt másik lovassal sem. Azok a versenyzők, akik a Magyar Bajnokság OB. 3. napján ifjúsági, fiatal lovas, vagy felnőtt kategóriában starthoz kívánnak állni, a Championátusban nem indulhatnak!!!

A Rendezőség csak alomszalmát biztosít a boxokhoz. Áramvételi lehetőség a kamionok és lakókocsik részére 6.000 Ft, ehhez igazoló jegyet kell váltani a versenyirodánál, melyet a szélvédőre jól látható helyre kell kihelyezni. Parkolni minden járművel csak a kijelölt területeken lehet!

Pénteken és szombaton svédasztalos vacsorázási lehetőség 20 órától 1.500 Ft/ fő áron, jegyek a versenyirodánál valamint a rendezőnél kaphatóak. A pénteki vacsora után 15 perces előadás a Biofarm Kft. jóvoltából, melynek témája: Amíg az állatorvos megérkezik (ló elsősegélynyújtás). Az előadás után zenés-táncos mulatság. Szombaton a vacsora után Cavalliera divatbemutató majd Riders Night Party.

Svédasztalos reggelizési lehetőség 1.000 Ft/fő az étteremben, valamint ebédjegyek válthatók (naponta változó 4 különböző menü) 1.800 Ft/fő áron (leves, főétel, savanyúság) a technikai értekezleten, a versenyirodánál, a szálloda recepciójánál valamint a rendezőnél.

A verseny két azonos minőségű pályán kerül megrendezésre, nem párhuzamosan. Ezért szerepel a napirendben csak 5 perc szünet.

A B nyitott kategóriás versenyszámokra augusztus 1. déltől lehet nevezni, ha az időbeosztás engedi.

Technikai kiküldött: Szotyori Nagy Kristóf

Szállás foglalás:
Marosi Gábornál 06-29/423-056
valamint Kaiser Pizzéria: 06-29/423-189
Tápió Fogadó: 29/424-460
Hotel Saldona(Tápiószele): 30/266-8575

Kincsem Lovaspark Tápiószentmárton
Tel.:
06-29-423-056
Email: kincsemkft@monornet.hu

Mindenki sok szeretettel várunk!

 


 

Országos Minősítő Díjugrató Verseny
Tápiószentmártonban

Az idei év utolsó Országos Minősítő Díjugrató versenyére a Tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban került sor. A rendezvényen több mint 140 lovas 260 lóval versengtek az első helyekért. 27 versenyszám került megrendezésre és a versenybíróság Juhász Zoltán vezetésével közel 700 startot bonyolított le a három nap alatt.

Hevesy Barnabásnak és segítségének Korbán Krisztiánnak köszönhetően vasárnapra nemzetközi szintű és nehézségű pályákat kellett teljesíteniük a versenyzőknek, ezzel nem kevés izgalmat okozva a nézőknek és lótulajdonosoknak egyaránt.

Az 5 éves lovak vasárnapi döntőjét az egész hétvége alatt kimagasló teljesítményt mutató Colombo nyerte kiváló lovasával, Cser Attilával. Őket Heibl Ágnes és Balerina, valamint Krucsó Szabolcs és Emil követte.

A 6 éves lovak minősítő versenyét Hegedűs Zoltán nyerte alkony nevű lovával, aki az alappálya hibátlan és stílusos teljesítése után, szintén hibátlanul és legrövidebb idő alatt teljesítette az összevetés feladatát is. A sorban Csónaki István Zengővel és Tóth László Comodus-szal következett.

A fiatal lovasok versenyszámát  Szegedi Adrienn és Charmen teljesítette csak hibátlanul, mely szintén igazolja, hogy nem könnyű pályán kellett megmérettetni magukat a lovasoknak és lovaknak egyaránt. A párost Bandi Zsanett Hajnallal, majd Burucs Barna Kajászó-Vesztával követhette a képzeletbeli dobogón.

A három napos rendezvény csúcspontjaként a vasárnapi A3-as versenyszám, nemzetközi szintű 140 cm-es magasságon került megrendezésre. A 41 indulóból az alappályán csupán 2 hibátlan lovaglás született, Csilló Balázs Raszputyinnal és Técsy Attila Peronnal. A két kiváló versenyző között összevetésre került sor, melyben ezúttal a Técsy Attila győzedelmeskedett Peronnal, így újra elnyerte a szakma és a közönség elismerését is. Nem utolsó sorban említeném Tóth Lászlót, aki Mira nevű lovával 0,34 másodperces alapidő túllépés miatt a 3-dik helyet érte el, míg Masni nevű lovával egy tudatosan leggyorsabb lovaglással, de egy verőhibával a 4-dik helyezést is begyűjtötte a Tápiószentmártoni Nagydíjban.

A három napot összegezve jó hangulatú versenyt láthattak a helyszínre kilátogatók, a díjugrató szakág elismert sportolói pedig kiváló körülmények között versenyezhettek a Tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban.

Ezúton is gratulálunk a győztes és helyezett lovasoknak! 

Szerző: Nagy Andrea

Ugrás a képgalériához >>

 


 


(A versenykiíráshoz kattints a címre!)

Díjugrató versenyek Tápiószentmártonban

Fókuszban a fiatal lovasok generációja

Negyedik alkalommal vette kezdetét a korosztályos championátus. 2010-ben két fordulóban, öt kategóriában zajlik a versenysorozat, melynek első állomása július utolsó hétvégéjén, a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban került megrendezésre. Kitűnő körülmények várták a versenyre minősült közel százhúsz párost.

A háromnapos versenysorozat póni kategóriájában idén is kevés, mindössze hét páros állt starthoz. Ebben a kategóriában a harmadik napi döntőt a Varga Ménes lovasnője, Ágoston Csenge nyerte a holland tenyésztésű Zorro Van De Vossentippel.

A gyermek korosztályban Pirik Zsolt tanítványa, ifj. Lázár Zoltán mindhárom nap begyűjtötte a győztesnek járó maximum pontot, így nagy előnnyel várja a folytatást.

A legnagyobb létszám 49 indulóval a serdülő B kategóriában állt össze, ahol a vasárnapi döntőt izgalmas összevetésben a monori Bölcskey Márk nyerte meg Rádiháza Szendergővel, aki a szombati középdöntőben is a leggyorsabb volt. A Prosper Lovasklub lovasnője, Sopronyi Réka szerezte meg a második helyet, aki a Colonado apaságú Rolabu Sophiával a pénteki elődöntőt nyerte meg. A döntőben a harmadik helyen Heibl Ágnes tanítványa, Almási Barbara végzett edzője volt lovával, Seriffel.

A serdülő A korosztály döntőjét a rutinos Pirano Prestóval Bendesch Bernadett nyerte, az összevetésben megelőzve Molnár Grétát Emlékkel, míg a harmadik helyen a szolnoki Cserni Panni Zsuzsanna végzett Illúzióval.

A 19-25 év közötti utánpótlás korosztály 130cm-es döntőjének összevetésébe pedig három lovas jutott, ahol a leggyorsabb hibátlant Sopronyi András lovagolta bajor kancájával Rosi’s Paulával, megelőzve a Fekete Tamás – Gréta, illetve Hegedűs Kristóf – Filkó párosokat.

A mindig izgalmas csapatverseny idén is jó hangulatú küzdelmet hozott kilenc kvartett részvételével. A győzelmet a Sándor Balázs vezette Sándor Lovasfarm - Pest megye csapata (Szalay Judit, Stetzl Matthias, Molnár Henrik, Gyetkó Szilvia) szerezte meg 5 hibaponttal.

A Kincsem Lovaspark Nagy Andrea, Kocsi János és Korbán Krisztián által vezetett rendezősége mindent megtett, hogy a fiatal generáció, és a velük együtt élő szülői és edzői tábor jól érezze magát.

Szerző: Szotyori Nagy Kristóf
Forrás: dijugratoszakag.hu
Fotó: Gál IldikóDíjugrató versenyek Tápiószentmártonban
július 30-augusztus 1. és augusztus 6-8.

A Kincsem Lovasparkban, Tápiószentmártonon két hétvégén keresztül 3-3 napos díjugrató versenyeket rendeznek. Az első hétvégén július 30-tól augusztus 1-ig a Korosztályos Championatus első fordulóját rendezik meg, ahol a fiatal lovasok mérkőznek meg egymással első körben a bajnoki címért. Egy héttel később augusztus 6-tól 8-ig Országos Minősítő versenyt rendeznek. Mindkét hétvégén az 1 méteres versenyszámoktól a 130-140 centiméteres számokig nagyon sok startot várnak.

A Championatusra a lovasoknak előzetesen három befejezett pályával kellett rendelkezniük, hogy a versenybe nevezhessenek. A második fordulót két héttel később a budapesti Tattersallban rendezik. A Championatus ideje alatt a Kincsem Lovaspark ad otthont a Mezőhegyesen vihar miatt elmaradt minősítő versenyszámoknak is. A versenyeken naponta 200-220 nevezésre lehet számítani, így a Lovaspark egész napos kellemes kikapcsolódást biztosít. A helyszín egyébként is híres az itt elhelyezkedő Attila-dombról, amely a köztudatban az "energia" fogalomként ismert.

A Kincsem Lovaspark honlapja: kincsemlovaspark.hu

Program:

Korosztályos Championatus 1. forduló

július 30. péntek

július 31. szombat

augusztus 1. vasárnap

8.00 B/2 nyitott (110cm) B/2 nyitott 5 éves lovak
5 éves lovak (110-115cm) 5 éves lovak Póni versenyszám (100cm)
10.00 Póni versenyszám (90cm) Póni versenyszám Gyermek (100cm)
Gyermek (10-12 éves) (90cm) Gyermek Serdülő B (115cm)
Serdülő B (13-15 éves) (110cm) Serdülő B Serdülő A (125cm)
Serdülő A (16-18 éves) (120cm) Serdülő A Utánpótlás (130cm)
Utánpótlás (19-25 éves) (125cm) Utánpótlás Vigasz fokozatos nehézségű
Csapat eredményhirdetés
18.00 B/3 nyitott (120cm) B/3 nyitott C2 nyitott fokozatos nehézségű
A/1 nyitott és fiatal lovas (125cm) A/1 nyitott és fiatal lovas

Országos Minősítő Díjugrató Verseny

augusztus 6. péntek

augusztus 7. szombat

augusztus 8. vasárnap

7.00 B1/a kezdő lovasok (90-100cm) B1/a kezdő lovasok B1/a kezdő lovasok
B1/c nyitott (90-100cm) B1/c nyitott B1/c nyitott
5 éves lovak (110-115cm) 5 éves lovak 6 éves lovak
B/2 M ifjúsági (110cm) B/2 M ifjúsági A/1 nyitott és fiatal lovas
B/2 nyitott (110 cm) A/1 nyitott és fiatal lovas A/2*
6 éves lovak (120cm) A/2** (135cm) A/3* (140cm)
B/3 nyitott (120cm) 6 éves lovak 5 éves lovak
A/1 nyitott és fiatal lovas (125cm) B/2 nyitott B/2 M ifjúsági
A/2* (130cm) B/3 nyitott B/2 nyitott
B/3 nyitott

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Nagyobb térképre váltás

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés