keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose megőrizte veretlenségét

Dózi fél hosszal nyert Pozsonyban

A régió legjobb sprinterei előtt, taktikus versenyzéssel nyerte Overdose 15 hónap kihagyás után első versenyét.

A verseny előtt Overdose még feltűnően izzadt, ami annak a jele, hogy elszokott a versenyzéstől, és a jártatót elhagyva szinte versenytempóban indult meg a startgép felé, nem volt könnyű visszafogni, hogy ne idő előtt adja ki magából az energiát.

A startot követően lovasa, az angol Gary Hind rögtön az élre tudott állni vele, és pozícióját meg is őrizte a kanyarban. Ez azért volt fontos pillanat, mert a Pozsonyban az ezer méteres távot nem egyenes pályán, hanem egy 180 fokban visszaforduló szűk kanyaron keresztül futják, így aki kívülre kerül, sokat veszíthet.

Overdose elsőként fordult a rövid, mindössze 400 méteres célegyenesre, ahol ugyan a többiek nagyon jöttek, de lovasa nem kért tőle többet, mint ami a futamgyőzelemhez feltétlenül szükséges volt.

Lovasát, az angol Gary Hind-ot zsokétársai a verseny előtt azzal froclizták, hogy tudja-e milyen másodiknak lenni, és tudja-e, hogy ma véget ér a karrierje, mert kikap, és soha többé nem kap jó lovat. A díjátadás után, amikor a többiek már zuhanyoztak, Gary a serleggel a kezében egy hatalmas ugrással érkezett a zsokéöltözőbe, és az egész épület beleremegett, amikor elkiáltotta Overdose nevét.

Mikóczy Zoltán a versenyt követő rövid sajtótájékoztatón megköszönte azt a feléjük áradó szeretetet amit mindenhol érzett ahol csak megfordult, mert ez kellett ahhoz a kitartáshoz, hogy ez a kis csapat átvészelje azt a rengeteg bajt és valóságos pechszériát, ami őket érte az elmúlt 15 hónapban. Ez adott reményt arra, hogy lesz folytatás. Ebből a betegségből nemhogy győztesen szoktak visszatérni a lovak a versenypályára, hanem sok esetben olyan súlyosan torzul a pataszerkezetük, hogy járni se tudnak. A németek nevezték csodalónak, amit ma láttunk, az a második csoda!

A hivatalos célfotó

Overdose futamának hivatalos célfotója - kissé torzít, de ez így normális, ugyanis ezen a képen kizárólag az egyes lovak közötti különbség megállapítása a cél, részben oldalról, részben egy tükörből mutatva őket, hogy ott is meg lehessen állapítani a sorrendet, ahol valamelyik ló takarásban van.

A futam videója

2010. július 18. - Pozsony

CENA MYSA (Listed)
1000 m (10.000 EUR összdíjazás)

1. OVERDOSE - Gary Hind
2. BOSCHKA - Martin Srnec
3. ANOTHER TRUE STORY (GB) - Erwin Dubravka
4. LUNAR WIND (GB) - Jean Pierre Lopez
5. VÁROSBÍRÓ (IRE) - Václav Janácek
6. DE ROBERTO (IRE) - Zuzana Vokálková
7. FINAL FLASH (GER) - Jaroslav Línek
8. EL HADJI (CZE) - Rastislav Jurácek
9. MAHIKI (GB) - Varga Zoltán


Helyezés nélkül: MURANO (GER)
Lejelentve: HEAT SET (FR)

Fél hosszal győz, majd nyak, egy és negyed hossz, két hossz, nyak, fél hossz, fejhossz, hat hossz
Idő: 1:00,77 (13,51 / 22,44 / 24,82)

2010.07.18 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra


Overdose megőrizte veretlenségét

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés