keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose vasárnap Pozsonyban fut

Két hete úgy éreztem, hogy Overdose még nincs top formában, de azóta egyre jobban belelendült, a hétvégén már úgy futott, mint az ördög és majd szétrúgta az istállót. Tele van energiával, most úgy tűnik, hogy elérkezett az az időpont, amikor saját maga kéri, hogy versenyt futhasson – mondta Mikóczy Zoltán, és megnevezte a kiszemelt versenyt is, a július 18-i Szlovák Derby egyik ezer méteres betétfutamát Pozsonyban.

Múlt vasárnap 37 év után ismét kanca győzedelmeskedett a Magyar Derbyben, ráadásul egy hölgy a trénere...

Mikóczy Zoltán: Én pedig Shamal Sallynek köszönhetően – akinek részben tulajdonosa vagyok – ismét átélhettem, hogy milyen Derbyt nyerni.

Múlt vasárnap feltűnt a társaságodban Marian Surda, a pozsonyi pálya igazgatója. Csak nem azért jött, hogy a most hétvégi Szlovák Derby néhány nálunk is futott indulóját vegye szemügyre?

Mikóczy Zoltán: Nemcsak én, de a magyar lóversenyzés vezetői is nagyon jó kapcsolatban vagyunk Surdával. Ez a jövőbe vezető út, hogy a környéken a magyar, a szlovák és az osztrák pályák, ha nem is közös irányítás alatt, de működjenek együtt minél szorosabban, és egyeztessék a nagyversenyek időpontjait.

Nevezted Sallyt a Szlovák Derbybe? Két hét pihenő nem valami sok...

Mikóczy Zoltán: Nem, ő a nyolcszázezer cseh koronás, szintén 2400 méteres július 24-i Cseh Kancadíjban indul legközelebb. Az egy héttel később van.

Akkor egyelőre nem kerül sor a Shamal Sally – Tutanhamon visszavágóra, azonban biztosan lesz érdekeltséged aznap.

Mikóczy Zoltán: Hét lovam fog vasárnap Pozsonyban indulni. Ha minden jól alakul, és nem jön közbe semmi váratlan esemény, Overdose is starthoz áll.

Amikor bejelentetted, hogy Overdose nem indul a Kincsem Parkban a Magyar Derby napján, további néhány heti munkáról beszéltél. Két hétre rá tervezed indulását, tehát jó volt a prognózisod, de ezt a versenyt akkor még nem említetted, csak egy nápolyi futamot.

Mikóczy Zoltán: Mivel a ló nem tud beszélni, ezért a viselkedéséből következtetünk arra, hogyan érzi magát. Amikor ezt bejelentettem, úgy éreztem, hogy még nincs top formában, de a rá következő napokban egyre jobban belelendült, a hétvégén már úgy futott, mint az ördög és majd szétrúgta az istállót. Tele van energiával, most úgy tűnik, hogy elérkezett az az időpont, amikor saját maga kéri, hogy versenyt futhasson. Ezért nem várunk tovább. Nápoly mellett szólt a jóval magasabb pénzdíj, hiszen az egy 88 ezer eurós összdíjazású verseny, de egyértelműen ellene szólt a távolság. Nem mindegy a lónak sem, hogy 1600 vagy 200 kilométert utazik. Arról már nem is beszélve, hogy most nyáron az autópályák forgalma is kiszámíthatatlan, ha egyszer nekiindulnak a turisták. Ezért sem a pénzdíjat néztük, hanem, hogy melyik a számára megfelelőbb verseny, minden körülményt mérlegelve. És persze az is fontos szempont volt, hogy minél több rajongója jöhessen el személyesen, hiszen Pozsony nincs messze.

Tehát vasárnap, július 18-án...

Mikóczy Zoltán: ...délután 5 órakor az ezer méteres Cena Mysa elnevezésű versenyben. De nehogy azt higgye bárki is, hogy ez sétagalopp lesz Overdose számára, mert a magyar, a cseh és az osztrák sprinterek élmezőnye is starthoz áll. Természetesen, mint minden versenyben, akár a futam indulása előtt is dönthet úgy a csapat, hogy a lovat nem engedi starthoz állni. Bízom benne, hogy erre nem kerül sor, teljesen egészséges, jó formában van, ő is igényli, hogy futhasson...

Mire van most leginkább szükségetek?

Mikóczy Zoltán: Nyugalomra. Arra, hogy a versenyig hátralévő időt csak Overdose felkészítésével tölthessük, hogy zavartalanul utazhassunk, és a verseny lefutásáig ne vonja el semmi a figyelmünket. No meg egy jó adag szerencsére, hiszen azért ez mégis lóverseny.

2010.07.13 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés