keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Francia versenyek a láthatáron

Overdose behozta kondícióbeli lemaradását

Overdose behozta kondícióbeli lemaradását és megkezdte a gyors munkákat. Így is legkorábban csak 10 nap múlva lehet pontosabbat mondani arról, hol és mikor indulhat, Mikóczy Zoltán azonban elárulta, hogy két párizsi és egy müncheni versenyben gondolkodnak.

Legutóbb néhány hetes elmaradást említettél. Hogyan halad Overdose felkészítése?

Mikóczy Zoltán: A kondíciója rendben van, úgy tűnik, hogy mostanra behozta az elmaradását. Már csak az a kérdés, hogyan bírja a gyors munkákat. Ma reggel is gyors galoppot ment, az viszont csak a következő tíz napban dől el, hogy már készen áll a versenyzésre, vagy még egy keveset várni kell.

Ma ismét megpatkolták...

Mikóczy Zoltán: Ami ismét problémamentesen zajlott.

Folyamatosan nevezitek Overdose-t a számításba jöhető versenyekre, hogy ha eljön a pillanat, amikor készen áll rá, legyen hol futnia. Mik jöhetnek számításba?

Mikóczy Zoltán: A legközelebbi a június 25-i 1000 méteres Listed kategóriás Prix de Hampton, a Maisons-Laffitte-i pályán, Párizs mellett.
Azonban lehet, hogy egy gyengébb versenyt keresünk neki, ahol a lovat kipróbálhatjuk, mert a veretlensége megőrzése is óriási felelősséget ró a csapatra.
Tervbe volt véve egy sprintverseny is Prágában június 27-én a cseh derby napján, de mivel azt hendikep-versenynek írták ki, és a szervezők sajnos nem tudják díj-versenynek átminősíteni, és Overdose nem rendelkezik hendikep-számmal, így ez kiesett a lehetőségek közül.
Számításba jöhet még egy július 4-i müncheni futam, az ottani szervezők jelezték, ha Overdose csapata igényt tart rá, szívesen kiírnak egy versenyt a számára. Most a legvalószínűbbnek Maisons-Laffitte és München tűnik.

Ismét Soumillon?

Mikóczy Zoltán: Maisons-Laffitte esetében biztosan Christophe Soumillon lovagolná.

Természetesen akár helyben is dönthettek a visszalépés mellett, de mikor tudjátok megerősíteni, hogy nekiindultok ennek a hosszú útnak?

Mikóczy Zoltán: Ha vállalhatónak tűnik a Maisons-Laffitte-i verseny, akkor június 20-án utazunk el Alagról, aznap este megszállunk Baden-Badenben, Németországban, és 21-én érkezünk Chantilly-ba. Ott lenne Overdose elszállásolva, és az is lehet, hogy egy hónapot maradnánk Franciaországban, mert ezt a versenyt a szintén Maisons-Laffite-ban, július 17-én megrendezendő 1200 méteres Group III-as Prix de Ris-Orangis követheti.

Angliáról letettél?

Mikóczy Zoltán: Az elméleti lehetősége még megvan a July Cup-on történő indulásnak, amit július 9-én futnak Newmarketben, de csak abban az esetben kerülhet képbe ez a verseny, ha június 25-én olyan extraklasszis formát mutat, ami predesztinálja erre az ascotival egyenértékű versenyre. Ennél sokkal valószínűbb, hogy ahogy Ascot, úgy a July Cup is kimarad az idei naptárából, és az őszi Group I-es versenyekre lehet a lovat lépésről-lépésre felhozni, hogy akkor már a világ legjobbjaival futhasson.

Riport Overdose kovácsával és képriport a patkolásról

Fotósunk közel másfél óra alatt egyetlen olyan képet sem tudott készíteni önről, amin jól látszódna az arca...

Stuart Packham: Akkor jól végeztem a munkám.

Elég húzós napja van. Reggel felszállt egy repülőre, Ferihegyről azonnal idejött Alagra, újrapatkolta Overdose-t, és most is csak pár szót tudunk váltani, mert sietnie kell, hogy elérje a délutáni londoni járatot. Ilyen egy szokásos napja?

Stuart Packham: Korántsem. Meglehetősen ritkán utazom két és félezer mérföldet egyetlen lóért. Általában napi 12 lovat patkolok, persze csak versenylovakat. Igaz, a ragasztott patkó felhelyezése tovább tart, olyankor kevesebbet.

Máshoz is el-eljár?

Stuart Packham: Jelenleg csak Overdose-hoz szoktam utazni. Otthon sok Group versenyben induló lovat patkoltam, a legtöbbet talán az Ascot Gold Cup-ra és a Liverpool Grand National-re, de kevés annyira jót, mint Overdose.

Elég jó összehasonlítási alapja van, hiszen tavaly nyáron találkozott először Overdose-zal, amikor Pulboroughba érkezett. Mit gondol a lábairól, készek már a versenyzésre?

Stuart Packham: Majd egy éve mindenki ezt kérdezi tőlem. Most semmi problémát nem látok velük, szerintem jó állapotban vannak. Persze a versenyzésről a tréner és a tulajdonos dönt. Ez egy nagy csapat közös munkája, amiből én csak egy ember vagyok, és a siker nem egyetlen emberen múlik. Számomra ez több mint munka, mert sokat jelentene nekem, nagyon szeretném, ha ismét versenyt nyerne.

1. A munka a régi patkó eltávolításával kezdődik...
2.
...majd Stuart az új patkót is előkészíti.
3.
Még az új patkók felragasztása előtt röntgenfelvétel készül Overdose patáiról.
4.
Íme a kész felvétel
5.
...amit az állatorvos és a kovács együtt értékelnek ki.
6.
Ám nem árt szabad szemmel is meggyőződni az újrakörmölt patákról.
7.
Mikóczy Zoltán és Horváth Béla a CIG Pannónia Életbiztosító elnöke a levett régi patkóval.
8.
Minden rendben, jöhetnek az új patkók.
9.
A csapat pedig máris rohan Ferihegyre, hogy Stuart elérhesse a repülőjét.

2010.06.11 Forrás: PannoniaOverdose

 


Francia versenyek a láthatáron

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés