keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Pozsonyban talán rajthoz állhat Overdose?

Bár még nem tudni, hogy Overdose mikor jelzi minden kétséget kizáróan, hogy készen áll idei első futására, mégis több versenyre is benevezték, hiszen egy kései, úgynevezett utónevezés a több tízszeresébe is kerülhet a normál díjnak.

Overdose két hete tért haza Alagra, azóta újra lett patkolva és folytatódik a versenyre történő felkészítése. Milyen lehetőségekben gondolkodtok?

Mikóczy Zoltán: Hangsúlyozom, hogy ezek alternatívák, hiszen párhuzamosan két síkon kell haladnunk. Az egyik a ló felkészítése, és őt csak akkor indítjuk bármilyen versenyben, ha meg vagyunk arról győződve, hogy 100%-os kondícióban és egészségi állapotban van.
Mivel a versenykiírások tőlünk függetlenül előre meg vannak határozva, ezért ez a másik sík, amiben folyamatosan gondolkodnunk kell. A nevezések időpontjai jócskán megelőzik magukat a versenyeket, és ugyan van lehetőség utónevezésre is, csakhogy ennek összege többszöröse, sok esetben akár több tízszerese a normál nevezésnek. Ezért aztán Overdose-t jelenleg több versenyre is beneveztük.

Mik az alternatívák?

Mikóczy Zoltán: Ezek közül három is június hatodikára esik. Az egyik a hoppegateni 1200 méteres Group III-as Benazet Rennen. Ugyanaznap futják a francia Derbyt Chantilly-ban, és Christophe Soumillonnal egyeztetve beneveztük az egyik betétfutamra, a Group II-es, 1000 méteres Prix du Gros Chene-be.

Úgy gondoljuk, hogy első versenynek egy Group II-es vagy III-as verseny túlságosan erős, így kockázatos volna. Ezért nevezve van a szintén június 6-i, pozsonyi 1200 méteres Földművelésügyi Miniszter Díjára (Cena Ministerstva Podohospodárstva Slovenskej Republiky), ami a Turf Gála egyik futama. Ez már igazán ismerős neki, ezt a versenyt ugyanis 2008-ban, hároméves korában megnyerte.

Ha tehát a felkészültségét úgy ítéljük meg, hogy június 6-án versenyezhet, akkor nagy valószínűséggel a pozsonyi részvétel mellett fogunk dönteni. Egyrészt a közelség végett, másrészt vélhetően az itteni lovak kevésbé erős konkurenciát jelentenének számára, mint a német vagy francia versenyben indulók. Ahogyan már korábban is mondtam, most önbizalom növelő futásra van szüksége.

Nem túl korai még június 6?

Mikóczy Zoltán: Majd meglátjuk, ha igen akkor alternatívaként szóba jöhet június 13-án a Premio Bersaglio, ami egy Listed kategóriájú 1200 méteres verseny Milánóban. A jövő hét előtt azonban még nem is körvonalazódik, hogy melyik kerülhet szóba ezek közül, ha egyáltalán. Ha ugyanis Overdose nem mutat olyan formát, akkor egyikben sem indítjuk. Bár beszélni nem tud, de mindent ő fog megmondani.

Június 19-e is közeledik.

Mikóczy Zoltán: Az ascoti nevezése él, indulása továbbra is szép remény, amire azonban csak abban az esetben kerülhet sor, ha június 6-án Overdose valamely versenyben – legvalószínűbb a pozsonyi Turf Gála – olyan kimagasló formát mutat, ami alapján esélye lehet a jó szereplésre.

Befolyásolta a rendkívüli időjárás és a sok csapadék Overdose alagi felkészítését?

Mikóczy Zoltán: Nem. A körülmények teljes mértékben megfelelnek, semmi sem hátráltatja a munkát, amit jelenleg Jozef Rosival tréner felügyeletével végez. Ribárszki Sándor saját elhatározásából utazott Németországba és vállalt munkát Hoppegartenben. Overdose őt követte, máskülönben nem került volna ő is oda. Ribárszki Sándor szintén a saját elhatározásából tért haza fél év után Magyarországra, jelen pillanatban azonban nem rendelkezik magyar tréning licensszel. A ló felkészítését nem szabad megszakítani, azt folytatni kell, ezért jelenleg a Miko Racing trénere, Jozef Rosival és Budinszky Barbara munkalovas foglalkoznak Overdose-zal. Felajánlottam Ribárszkinak, hogy legyen szaktanácsadó, aki a Miko Racing lovai közül csak Overdose-zal foglalkozik, amolyan személyi edzőként, ám ezt ő nem fogadta el. Így jelenleg kevésbé szoros a kapcsolatunk, mint az elmúlt években.

2010.051.25 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés