keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose hazalátogat

Mikóczy Zoltán 2010. március 24-én délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Köztársaság berlini nagykövetségén, és bejelentette, hogy Overdose felvezetésre kerül a hoppegarteni pálya első tavaszi versenynapján, április negyedikén, illetve a versenyló belátható időn belül hazaérkezik, hogy magyar tréninglistára kerüljön, ami azért fontos, hogy továbbra is magyar színekben versenyezhessen.

A hoppegarteni pálya vezetői azzal a kéréssel fordultak Overdose menedzsmentjéhez, hogy a lovat az idei szezon első versenynapján, április 4-én, két verseny között felvezethessék, és megmutathassák a német közönségnek. Mikóczy Zoltán a sajtótájékoztatón – ahol a tervek szerint a hoppegarteni pálya tulajdonosa és igazgatója is jelen lesz – megerősítette azt a korábban tett szóbeli ígéretét, hogy amennyiben ezen a napon Overdose a Berlin melletti telepen tartózkodik, és más körülmény nem szól a felvezetése ellen, úgy a kérésnek eleget tesznek.

Dózi menedzsmentje az elmúlt napokban folytatott egyeztetéseket követően arra az elhatározásra jutott, hogy Overdose belátható időn belül hazautazik Magyarországra. Ez azért szükséges, mert a nemzetközi szabályozás értelmében minden versenyló annak az országnak a színeiben versenyzik, amelynek a tréninglistáján szerepel. Ahhoz pedig, hogy Overdose továbbra is magyar színekben versenyezhessen két dolog szükséges: egyrészt a versenyló a listára vétel pillanatában tartózkodjon itthon, másrészt egy olyan idomár tréninglistájára kerüljön, aki magyar licensszel rendelkezik.

Mivel Ribárszki Sándornak jelen pillanatban német licensze van, így Overdose valószínűleg annak a magyar licensszel rendelkező Jozef Rosivalnak a listájára fog kerülni, akinél Mikóczy úr többi lova jelenleg is tréningben áll Alagon. Ez nem zárja ki azt, hogy Overdose a későbbiekben egy három hónapnál rövidebb vendégtréningre visszatérjen Hoppegartenbe – hiszen akkor továbbra is Ribárszki Sándor vezethetné az idei versenyszezonra való felkészítését –, de erről még nem született döntés. Ahogy Mikóczy úr fogalmazott: „Az alagi felkészítés lehetőségét sem vetettük még el”.

A hazautazás időpontja jelen pillanatban még nem ismert, az további egyeztetések során fog eldőlni. Annyit azonban már tudni lehet, hogy mivel Overdose felkészítése már megkezdődött, ezért nyugalma biztosítása érdekében, hazaérkezése nem lesz sajtónyilvános.

2010.03.24 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés