keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Hírek Overdose-ról

2009. áprilisig

Egy hét távlatából

Képek az OTP Hungária Nagydíjról >>>

Már egy hét telt el azóta, hogy 20 000 ember izgulta végig Overdose futását a Kincsem Parkban. Aki azt gondolta, hogy a győzelemmel véglegesen le is zárult a nagy esemény, az bizony tévedett, hiszen napokkal a verseny után is újabb és újabb részleteket tudhattunk meg. 

Először Overdose idejét módosították 52,6-ról 54,6 másodpercre, ami azért továbbra is kitűnő eredmény, sőt pályarekordnak számít.

Majd kiderült, hogy a startgép ajtaja később nyílt ki Overdose, mint a többi versenyző előtt. Körülbelül fél hosszal maradt le a mezőnytől, így kezdetben nem a többiekkel kellett futnia, hanem utánuk. Mikóczy Zoltán természetesen tudott a problémáról:
– A box ajtaját kénytelen volt fejjel kitolni Overdose. Látta, hogy a többiek elmennek, így nem habozott, nekiindult ő is – mondta a ló gazdája. A hátrány valószínűleg pár tizedmásodperces lemaradást eredményezhetett.

 Fotó: www.blikk.hu

A nehezített indulás után Dózi a futam közben elhagyta egyik patkóját. Mikóczy Zoltán szerint Overdose nem érzékelte, hogy patkó nélkül fut, teljes lendülettel ment, futását nem zavarta, futamát nem befolyásolta az eset.
A ló hátsó lábával lelépte patkóját: mivel az előző patkolását elrontották, ezért most szilikonos alátétet kapott patájára, ha ennek a szélére rálépett, a patkó könnyen lejöhetett.

Fotó: www.sportgeza.hu

A világ legjobb zsokéjának tartott Christophe Soumillon pontosan tudta, mi történt, ritmust váltott és áthelyezte súlypontját a nyeregben.

Az elhagyott patkót azóta pótolták, ugyanaz a kovács tette fel, aki a legutóbbi patkolásokat is végezte. Ezúttal azonban új technikát alkalmaztak, Overdose-nak most ragasztóval és szöggel felerősített patkója van.

Overdose győzelme a nemzetközi sajtóban is nagy visszhangot kapott. A The New York Times címlapon hozta a nagy eseményt, az angol szaklapok szerint pedig Overdose a két ascoti verseny legnagyobb esélyese.

Forrás: www.blikk.hu, www.sportgeza.hu


 

Overdose fölényes győzelme

Overdose idejét korrigálták

A versenyszervező módosította Overdose vasárnapi időeredményét, mely szerint a magyar csodaló
54,6-ra javította az 1000 méteres pályarekordot.

Ez az időeredmény gyengébb az eredetileg megadott időnél, de még így is a kontinens egyik legjobb teljesítménye.

A korábbi pályarekord 58 másodperc volt, amit szintén Overdose tartott, igaz társbérletben egy másik telivérrel.
2009. április 20

Forrás: www.kincsempark.com


 

Overdose varázslat a Kincsem Parkban

 

A magyar galoppsport történetének egyik legnagyobb versenynapját rendezték vasárnap a Kincsem Parkban. A veretlen csodaló Overdose a várakozásoknak megfelelően hatalmas pályarekordban, nyolc hosszal nyerte az 1000 méteres OTP-Hungária Nagydíjat.

A 20.000-es tömeg szinte hisztérikus állapotban ünnepelte a négyéves mént valamint világklasszis lovasát Christophe Soumillon-t. Utóbbi csak annyit kért lovától, ami kellett a biztos sikerhez, ellenben fél órával korábban Dethron nyergében az utolsó galoppugrásig küzdött és nyert orrhosszal. Aki kint volt vasárnap részese lett a lóverseny történelemnek...
2009. április 20.

Forrás: www.kincsempark.com


 

Nyolc hosszal verte a mezőnyt!

 

Bár az OTP-Hungária Nagydíj csak 18 órakor kezdődött, kora délután már egy gombostűt sem lehetett elejteni a versenypálya környékén. 

A becslések szerint mintegy 20 000 ember látogatott el a Kincsem Parkba a mai különleges versenynapra. Hiszen lehet, hogy pályafutása során utoljára futott hazai közönség előtt a már a nemzetközi sajtóban is csak „magyar csodalóként” emlegetett Overdose.

Overdose nyergében Christophe Soumillonnal az egyes számot kapta.

A fiatal mént utolsóként vezették be a startgépbe. Dózi az 1000 méteres verseny első felében a mezőnnyel haladt, majd az utolsó 400 méteren mintha rakétából lőtték volna ki: 8 hosszal előzte meg a második helyezettet.  Azt csak a hivatalos eredményekből fogjuk megtudni, hogy vajon született-e új pályarekord.

„A szívem mélyén bíztam benne, hogy nyerni fog” – nyilatkozta Dózi tulajdonosa, Mikóczy Zoltán. „Örülök, hogy meg tudta mutatni, mit tud.”

Apró érdekesség, hogy a mai napon futott Overdose „kisöccse” is, őt is Christophe Soumillon lovagolta, de csak a negyedik helyen végeztek.

Forrás: www.kincsempark.com


 

Overdose rajthoz áll a Kincsem Parkban

Április 14-én zajlott Overdose zárómunkája és az ezzel egybekötött sajtótájékoztató Alagon. Többek között szó esett Dózi felkészüléséről és a váratlanul támadt nehézségekről, illetve a jelenlévők részleteket tudhattak meg az április 19-i OTP Hungária Nagydíjról, illetve a nap sztárvendégeiről. A sajtótájékoztatót Vajtó Lajos a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, Farkas Ferenc a Magyar Lovaregylet elnöke, Mikóczy Zoltán tulajdonos, valamint az OTP Bank és a TV2 képviselője tartotta.

Tovább a teljes cikkhez: Overdose rajthoz áll vasárnap >>

Overdose eddigi pályafutása >>

Érdekességek Overdose-ról >>


 

Overdose sérülése 

Budinszki Barbara már vasárnap a Kincsem Parkban is említette, hogy Overdose nem úgy mozog ahogy szokott. Ma este az egyik kereskedelmi televízió híradójában is elhangzott, hogy Overdose lesántult.
 
Mikóczy Zoltán elmondta: "A kovács belevágott Overdose patájába, a ló lesántult, szerdán újra kellett patkolni. Szilikonos betétet kapott két mellső lábára, azt szokja most. Volt már ilyen a lóval. Overdose nem sérült, hiszen ina, izma nem szakadt, de "pipiske" mozdulatokkal dolgozik, futásán látszik, hogy patája érzékeny."

Hogy ez a mostani állapot veszélyezteti-e a jövő vasárnapi versenyét, azt még nem tudhatjuk, de jövő kedden Dózi a sajtó képviselői előtt kapja meg a zárómunkáját.

Overdose május negyedikén útnak indul és a West Sussexi Pulboroughban elfoglalja majd ideiglenes otthonát. Ez a hely a központja a Coombelands Racing istállónak. A több mint 150 hektárnyi területen több különböző talajú pálya, szolárium, lóúsztató és minden olyan berendezés megtalálható, ami a lovak mindennapjaihoz elengedhetetlen. A létesítményről további képeket erre a linkre kattintva tekinthetnek meg.

Forrás: www.overdoseonline.hu


 

 

Overdose nyilvános patkolása

 Óriási sajtóérdeklődés

A magyar lóversenysportban korábban nem tapasztalt óriási média érdeklődés kíséri Overdose felkészülését az idei szezonra.

Április 3-án pénteken Dunakeszi Alagon a hazai sajtó kitüntetett figyelme kísérte a veretlen csodaló nyilvános patkolását. A hét forgatócsoport (MTV, TV2, RTL Klub, Hír Tv, dokumentumfilmesek stb.) mellett, tucatnyi újságíró és fotós követte a csodálatos Overdose, Mikóczy Zoltán tulajdonos, Ribárszki Sándor idomár és Václav Bergendi patkolókovács minden egyes mozdulatát.

A veretlen négyévest és istállótársait, a szlovákiai magyar szakember patkolja rendszeresen. Václav Bergendi Vágsellyén tanulta ki a szakmát és 1991-óta dolgozik pakolókovácsként. Az elmúlt évek alatt a telivérekre specializálódott és ma már Szlovákia egyik legelismertebb kovácsa. Többek között a Derby nyerő Teddy Ready-t, a hosszú távú klasszist Tempeltanzer-t és a Trial Stakes nyerő Ypsillon King-et.

- Kovács szemmel Overdose is ugyanolyan ló, mint a többi. Persze tudom, hogy komoly felelősség van rajtam, így ha egy kicsit izgulok is, az rögtön elmúlik, amikor a szerszámokat a kezembe veszem. Overdose kicsit hosszúra hagyott patával érkezett meg Angliából, ezen kívül a pataálláson is kellett módosítani. Figyelmes és érzékeny, patkolási szempontból nem egyszerű vele a munka - tudtuk meg a szakembertől.

Overdose legközelebb a verseny hetében mutatja meg magát a médiának, a tervek szerint a záró galoppját is láthatják majd az újságírók, akik egyre otthonosabban mozognak már a lóverseny világban.

Krebs A.   



Pécsi István


 

Overdose vonzza a támogatókat

az otp bank és a horze segítik a csodaló felkészülését, versenyzését

2009. április 8.-án a sajtó képviselői előtt került sor annak a szponzorációs szerződésnek az ünnepélyes aláírására, mely a Horze és a „csodaló” tulajdonosa, Mikóczy Zoltán között jött létre. A szerződés értelmében a Horze különféle termékekkel támogatja a lovat és lovasát, sőt az egész csapatot; biztosítva a „csodaló” felkészüléséhez és versenyzéséhez szükséges teljes felszerelést, kellékeket, lovas ruházatot.

A teljes cikk a Horze és Mikóczy Zoltán között létrejött megállapodásról itt olvasható  >>


 

 

A legnagyobb hazai bank az OTP szlovák leányvállalatával eddig kizárólag a pozsonyi Derbyt támogatta, Overdose azonban az anyacég figyelmét a Kincsem Park felé is fordította, így az OTP - Hungária Nagydíjban startolhat a négyéves telivér április 19-én.

A magyar csodaló külföldi útjai elöl is elhárult minden akadály, hiszen a Magyar Tudományos Akadémia Krúdy termében Horváth Béla elnök- vezérigazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Overdose a veretlen versenyló idei szezonját a CIG Közép- európai Biztosító Zrt. támogatja. A magyar tulajdonú társaság segítségével Mikóczy Zoltán lova előbb a kontinens, majd a világ legjelentősebb sprintversenyeit veheti célba.

Farkasházy Tivadar segítségével a jelen lévők megismerhették Overdose eddigi pályafutását és hallhattak az idei tervekről is. Overdose Budapesten a Kincsem Parkban kezdi a szezont, majd Angliába utazik, ahol három vagy négy verseny vár rá. A nyári pihenőjét itthon tölti Alagon, míg az ősszel Baden- Baden kezd, utána jöhet Párizs, aztán az Egyesült Államok vagy Ausztrália, végül pedig Hong-Kong. Abban az esetben, ha Overdose megfelelő állapotban van, könnyen elképzelhető, hogy a jövő telet Dubai-ban tölti, és részt vesz a hagyományos Carneval-on.

A tájékoztatón még egy szenzációs bejelentésre sor került, megtudtuk, hogy a világ legjobb zsokéja Christophe Soumillon ül a nyeregben a Kincsem Parkban, sőt a tervek szerint az év hátralévő részén is, amennyiben a fő tulajdonosa Aga Khan istállójában nincs kötelezettsége. A belga származású, de francia színekben versenyző szupersztár még tavaly Baden-Baden-ban szerezetett bele „Dóziba” és magától jelentkezett a lovaglására.

Soumillon lassan egy évtizede a világ elit tagja, bőven túl van már az 1000. győzelmén, háromszoros champion, háromszoros Francia Derby győztes és kétszer nyerte meg a kontinens legjelentősebb galopp futamát a Prix de L’Arc de Triomphe-t (2003- Dalakhani, 2008- Zarkava). 2006-ban egyetlen nap alatt öt futamban nyert, amiből négy Gr besorolású, ezzel újabb rekordot állít fel hazájában a 226-os egy szezonban aratott siker mellé.

A lovasok között kimondottan magasnak számító „kölyökképű Soumi” győzött a világ minden táján, többszörös milliárdos, az egykori szépségkirálynő a felesége és egy gyermeke van. Soumillon április 17-én pénteken két nappal Overdose pesti fellépése előtt érkezik hazánkba családjával, menedzserével és több francia újságíróval.  

Overdose tervezett menetrendje 2009-ben:
- 04. 19. Kincsem Park- OTP- Hungária Nagydíj
- 05. 23. Haydock Park (Anglia) – Temple Stakes
- 06. 16. Ascot (Anglia)- King’s Stand Stakes
- 06. 20. Ascot (Anglia)- Golden Jubilee Stakes
- 07. 10. Newmarket (Anglia)- July Cup
- 08. 30. Baden-Baden (Németország)- Goldene Peitsche
- 10. 04. Párizs (Franciaország)- Prix de l’Abbaye
- 11. 07. Santa Anita (Egyesült Államok)- Breeders’ Cup vagy Melbourne (Ausztrália)- P. Farm Classic
- 12. 13. Sha Tin (Hong Kong)- Hong Kong Sprint 

Pécsi István


 

 

 

Overdose a világ leghíresebb futamain indul

Szeretne a helyszínen szurkolni ennek a csodálatos lónak? A Pegazus Sport Tours Kft minden  rajongónak, 
és a lóversenyek szerelmeseinek egyedi igényeknek megfelelő ajánlatot készít, Overdose (Dózi) külföldi versenyeire.

Legyen ott a május 23-i Temple Stakes-en a Haydock Parkban, vagy a híres Royal Ascot
2009. június 16-től június 20-ig tartó versenysorozatán, ahol Overdose Anglia turftársadalmának
krémje előtt fut majd. Hagyományosan az ascoti versenyek házigazdája őfelsége a királynő.

További információ Overdose külföldi versenyire szóló utazási ajánlatokról >>


 

 

 

 

Korábbi hírek Overdose-ról:

Világsztár zsoké Overdose nyergében

A világ legjobb zsokéja Christophe Soumillon ül Overdose nyergében április 19-én a Kincsem Parkban, sőt a tervek szerint az év hátralévő részén is, amennyiben fő tulajdonosa Aga Khan istállójában nincs kötelezettsége. A belga származású, de francia színekben versenyző szupersztár még tavaly Baden-Baden-ban szerezetett bele „Dóziba” és magától jelentkezett a lovaglására. Soumillon lassan egy évtizede a világ elit tagja, bőven túl van már az 1000. győzelmén, háromszoros champion, háromszoros Francia Derby győztes és kétszer nyerte meg a kontinens legjelentősebb galopp futamát a Prix de L’Arc de Triomphe-t (2003- Dalakhani, 2008- Zarkava). 2006-ban egyetlen nap alatt öt futamban nyert, amiből négy Gr besorolású, ezzel újabb rekordot állít fel a 226-os egy szezonban aratott siker mellé.

Christophe Soumillon:
  

A lovasok között kimondottan magasnak számító „kölyökképű Soumi” győzött a világ minden táján, többszörös milliárdos, az egykori szépségkirálynő a felesége és egy gyermeke van. Hozzá hasonló képességű, pályafutása csúcsán lévő zsoké talán még soha nem járt Magyarországon. Soumillon április 17-én pénteken két nappal Overdose pesti fellépése előtt érkezik hazánkba családjával, menedzserével és több francia újságíróval.  

További részletek: Világsztár zsoké világklasszis lovon >>


 

 

Overdose –t biztosító támogatja

 

A Magyar Tudományos Akadémia Krúdy termében Horváth Béla elnök- vezérigazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Overdose, a veretlen magyar csodaló idei szezonját a CIG Közép- európai Biztosító Zrt. támogatja.

A magyar tulajdonú társaság segítségével Mikóczy Zoltán lova előbb a kontinens, majd a világ legjelentősebb sprintversenyeit veheti célba. Farkasházy Tivadar segítségével a jelen lévők megismerhették Overdose eddigi pályafutását és hallhattak az idei tervekről is.

A négyéves angol telivér április 19-én Budapesten a Kincsem Parkban kezdi a szezont, majd Angliába utazik, ahol három vagy négy verseny vár rá. A nyári pihenőjét itthon tölti Alagon, míg az ősszel Baden- Baden kezd, utána jöhet Párizs, aztán az Egyesült Államok vagy Ausztrália, végül pedig Hong-Kong. Abban az esetben, ha Overdose megfelelő állapotban van, könnyen elképzelhető, hogy a jövő telet Dubai-ban tölti és részt vesz a hagyományos Carneval-on.


Íme a tervezett menetrend 2009-ben:

- 04.19. Kincsem Park- OTP- Hungária Nagydíj
- 05.23. Haydock Park (Anglia) – Temple Stakes
- 06.16. Ascot (Anglia)- King’s Stand Stakes
- 06.20. Ascot (Anglia)- Golden Jubilee Stakes
- 07.10. Newmarket (Anglia)- July Cup
- 08.30. Baden-Baden (Németország)- Goldene Peitsche
- 10.04. Párizs (Franciaország)- Prix de l’Abbaye
- 11.07. Santa Anita (Egyesült Államok)- Breeders’ Cup vagy Melbourne (Ausztrália)- P. Farm Classic
- 12.13. Sha Tin (Hong Kong)- Hong Kong Sprint 


Pécsi István


Overdose újra a pályán 2009. április 19.-én

A "magyar csodalovat" a tervek szerint 2009. április 19.-én,
a szezonnyitó futamán láthatja újra a közönség a Kincsem Parkban!


 

Overdose sétálva nyert Rómában

Overdose top súlya ellenére Andreas Suboriccsal 10 hosszal, lényegében lesétálta a legjobb olasz sprintereket vasárnap Rómában. Mikóczy Zoltán veretlen csodalova ezzel megszerezte pályafutása 11. győzelmét és össznyereménye már elérte a 44 millió forintot. Ribárszki Sándor idomítottja most téli pihenőre tér, ám kétszer láthatják még a magyar rajongók ebben az évben. December elején a Lovas Világ Kupán az Arénában, majd szilveszterkor a Kincsem Parkban a hagyományos Ügetőszilveszteren szerepel sztárvendégként a hároméves angol telivér mén. 


 

Overdose Rómában

Vasárnap Rómában áll starthoz a 10 futás után is veretlen magyar csodaló Overdose. Mikóczy Zoltán háromévese egy Gr.III-as besorolású 1200 méteres versenyben indul. Ribárszki Sándor idomítottja a nevezések alapján első favorit lesz, ráadásul egyenes pályán fut, ami tovább növeli az esélyeit. Overdose csütörtökön délután három tréningtársával együtt vág neki a hosszú útnak Dunakeszi- Alagról.


 

 

Overdose első lett, mégsem nyert

Óriási botrányba fulladt a hazai galoppsport történetének egyik leginkább várt futama a Prix de LAbbaye Párizsban, ahol Overdose próbálta megőrizni a veretlenségét. A magyar csodaló a világsztárokkal tűzdelt mezőnyben ezúttal is szenzációsan startolt és már 100 méter után biztosan vezetett, amikor a segédstarter váratlanul leintette a futamot.

Sajnos ezt csak kevés lovas észlelte, így a mezőny jelentős része végiggaloppozta az 1000 méteres távot, igaz sokat folyamatosan feltartottak, tehát nem versenytempóban. Andreas Suborics azonban nem látta a segédstarter jelzését és pozíciójából adódóan a többieket sem hallhatta, így két ellenfeléhez hasonlóan végiglovagolta a versenyt. A stílust és az időt látva nehezen elképzelhető, hogy utolérték volna a célig, amennyiben elengedik a futamot, ám ez most már soha nem derül ki.

A versenyt három és fél óra múlva újrafutották, ahol Overdose mellett a másik két végig lovagolt telivér sem indult már el. Itt egyébként a hazai kedvenc Marchand D´or győzött. Mikóczy Zoltán hivatalos állásfoglalást vár a rendezőktől és nem döntött a jövőről, de azt azonnal eldöntötte, hogy a veretlen hároméves még egyszer nem futhat ilyen terhelés után néhány órával.

Az Arc is hazai sikert hozott a szintén makulátlan mérlegű kanca Zarkava nagyon biztosan nyert Soumillon-nal. Prágában szerencsésebben szerepelt a Ribárszki istálló, miután Maribor győzött a Kétévesek Nagydíjában, megelőzve tréningtársát Boheme Wango-t, aki holtversenybe lett második. Ebreichsdorfban Saldenzar fejhosszal kikapott, míg Possibelinno és Referendum az utolsó két helyet szerezte meg a hatlovas Kancadíjban. Itthon az ügetőn a 75. Kétévesek Nagydíjában az esélyes Merengő remek stílusban nyert Várhidi Róberttel. Pintér Tamás a Raksányi Gellért Emlékversenyt nyerte Jegenyefával, míg Iviza Sun sikerét hozta a Vass Lajos Emlékverseny Hajnal Tiborral.

Forrás: www.kincsempark.com


 

Overdose futamával kezdődik a vasárnapi program

A veretlen magyar csodaló Overdose versenyével kezdődik vasárnap a program 14.15-kor. Az 1000 méteres sprintverseny mellett, a kétévesek legnagyobb futama a Grand Critérium és a 2400 méteres Prix de Larc de Triomphe érkezik Franciaországból, míg a 10 hazai ügetőversenyből a 75. Kétévesek Nagydíja lesz a fő attrakció.

Forrás: www.kincsempark.com


 

Overdose-nak 19 ellenfele van Párizsban

Óriási konkurenciában áll starthoz Overdose vasárnap az 1000 méteres Prix de L´abbey de Longchamp-ban. A veretlen magyar hároméves 19 ellenfelet kapott, többek között a hazaiak nagy kedvencét Marchand d?Or-t. A fogadóirodák továbbra is nagyon bíznak a csodaló jó futásában, mindenki a frontba várja, a Magyar Turf a negyedik helyre tippeli, három Gr.I-ben korábban már győztes telivér mögé.

Overdose szerencsére semmit nem érzékel a körülötte zajló hatalmas felhajtásból, túl van az 500 méteres zárógaloppján és nyugodtan készül pályafutása legjelentősebb versenyére. Ribárszki Sándor idomár és Mikóczy Zoltán tulajdonos nagyon elégedetten nyugtázta a Chantilly-ban látottakat és véleményük szerint a ló top formában várja a fellépést.

Forrás: www.kincsempark.com


 

Overdose legendák társaságában

Szerdán kora délután a tervezetthez képest egy nappal megérkezett Párizsba Overdose. A késés oka, hogy útközben ló szállítót kellett cserélni, mert a kétlovas önjárós autó nem tetszett a sprinternek. A veretlen magyar csodaló két legendás ugróló Al Capone és El Paso társaságában a France Galop vendége Chantilly-ban a tréningtelepen.

Ribárszki Sándor idomítottja a hosszú út ellenére jól eszik, remek kondícióban van és túl van az első kinti munkáján. A hároméves mén a két öreg herélttel lépésben és ügetésben bejárta a francia telepet, kb. 6,5 km-t mozgott. Mikóczy Zoltán lova a tervek szerint pénteken reggel egy rövid élénkebb munkát kap, szombaton sétál és vasárnap közvetlenül a verseny előtt utazik át Longchamp-ba a verseny helyszínére. Az első törlés után Overdose-nak még 25 ellenfele van. A mezőny pénteken az indulóadáson szűkül a véglegesre, de már most látszik, hogy nem csak az erősségében, méretében is különleges lesz a csapat.

Forrás: www.kincsempark.com


 

Overdose vasárnap a Kincsem Parkban

Vasárnap ünnepélyes keretek között a Kincsem Parkban köszöntik a tíz futása után is veretlen Overdose-t. A magyar csodaló utolsó futása a hét végén Baden-Baden-ban volt, ahol könnyedén nyerte Németország legnagyobb sprintversenyét a Goldene Peitsche-t.

Ribárszki Sándor idomítottja hétfőn este egészségesen hazaérkezett Dunakeszi- Alagra és napokon belül megkezdi a felkészülést az októberi párizsi nagydíjra, ahol 1000 méteren világklasszisokkal veszi fel a versenyt. Érdemes lesz tehát vasárnap kilátogatni a Kincsem Parkba, hiszen könnyen lehet, hogy hazánkban utoljára lép pályára Overdose, ugyanis amennyiben a francia fővárosban is eredményesen szerepel a milliárdos tulajdonosok biztosan szemet vetnek rá.

Ez pedig annyit jelent, hogy érkezik egy már valóban visszautasíthatatlan ajánlat a lóra. A hároméves csoda a nemzetközi versenynap két nagydíja az Imperiál-Herend Díj valamint a Kincsem Díj között lesz látható kb. 16.40-kor a budapesti lóverseny pályán. A versenynap 13 órakor kezdődik!

Forrás: www.kincsempark.com


 

 

 

Overdose, a magyar csodaló újabb győzelme

Tizedik futása után is tovább őrzi a veretlenségét a magyar csodaló Overdose. A hároméves angol telivér pályafutása eddigi legjelentősebb versenyét a Goldene Peitsche-t is játszi könnyedséggel 2 és fél hosszal nyerte Baden-Baden-ban a kontinens legpatinásabb lóverseny találkozóján. Mikóczy Zoltán lova végig vezetett az 1200 méteres versenyben Andreas Suboriccsal, aki annyit kért csak a csodalótól, ami feltétlen kellett a győzelemhez.

Overdose mostani sikerével kivívta a jogot az októberi párizsi nagydíj indulására, ahol a világ legjobb sprinterivel találkozhat. A francia fővárosban eddig csupán egyetlen magyar idomítású telivér futott ilyen kvalitású versenyben, még az 1870-es években a szintén veretlen Kincsem. Ribárszki Sándor idomítottjának jelenleg kb. 4 millió EUR ára, mint köztudott csikó korában csupán 3000 euróba került. Overdose ma este érkezik vissza Németországból Dunakeszi - Alagra és néhány napos pihenő után megkezdi a felkészülést a párizsi világversenyre.    

 

 


 

 

Vissza Overdose főoldalára

 

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

 

 





Cikkajánló:


Hozzászólások:

























   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés