keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose haza készül

Dózi novemberben térhet vissza Alagra

Overdose hivatalos honlapja közzé tette a legfrissebb angliai képeket a magyar csodalóról, Overdose Dr. Szmodits Zsolttalreményt öntve valamennyi magyar rajongójába, hogy hamarosan visszatérhet Alagra és a versenypályákra.
Dózi a Timeform világranglistáján továbbra is előkelő helyen áll.


Bár lefutották az őszi nagyversenyek zömét, amely újabb klasszisokat szokott a felszínre dobni, Overdose hosszas lábadozása ellenére is őrzi 26. helyét a világ több mint egymillió telivérje között, távján pedig mindössze négyen előzik meg, köztük két nála jóval idősebb herélt, akik már nem sok vizet fognak zavarni a versenypályán, nem beszélve a tenyésztésről.

Vagyis a párizsi Prix de l’Abbaye idei győztese, Total Gallery sem tudott elébe kerülni, mivel hét tizeddel rosszabb idővel győzött az Arc de Triomphe napján, mint amit Dózi futott tavaly úgy, hogy a végén zsokéja leült rajta. Ez 15 méteres különbség, s korántsem a pálya állapota miatt, hiszen a főfutamot a világ jelenlegi legjobb lova, a verseny után visszavonultatott Sea the Stars két és fél másodperccel jobb idővel nyerte, mint tavaly Aga Khan kancája, Zarkava, Soumillonnal.

Total Gallery mögött a legjobb olasz sprinter, Black Mambazo csak két hosszal végzett az ötödik helyen, őt Overdose novemberben Rómában tíz hosszal intézte el, ráadásul úgy, hogy három és fél kilóval többet vitt nála.

Vagyis az egészséges Overdose simán nyerte volna az idei negyedmillió eurós párizsi futamot. De már jobban van, mint a legfrissebb képek is tanúsítják, amelyeken orvosával, dr. Szmodits Zsolttal látható az angliai Pulborough-ban. Dózi várhatóan november folyamán térhet majd haza.

A 26. hely értékéről csak annyit, hogy vele holtversenyben áll Yeats, aki a halhatatlanok közé emelkedett azzal, hogy idén a negyedszer is megnyerte az ascoti Gold Cup-ot. 

Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra


Overdose haza készül

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés