keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


 

Őrizetben Mikóczy Zoltán

Előzetes letartóztatásba helyezték a román hatóságok Overdose tulajdonosát

2009. november 2-án bizonyossá vált, hogy Mikóczy Zoltán előzetes letartóztatását két hónappal meghosszabbítja a nagyváradi bíróság. Overdose tulajdonosát október 21-én fogták el a román hatóságok.

Mikóczy Zoltánnak köszönhetjük, hogy hosszú idő után egy olyan fantasztikus tehetség hívja fel a figyelmet a hazai lósportra, mint Overdose. 

Ennyi idő távlatából elmondhatjuk: Dózi nem csupán egy versenyló. Pályafutása során jelképpé vált, rengeteg embernek ad reményt, rengeteg ember figyelt fel általa a lóversenysportra, a lovakra.
Tulajdonosa, Mikóczy Zoltán pedig mindent megtett azért, hogy Dózi magyar színekben versenyzhessen.

Az alábbiakban olvashatók az elmúlt két hét történései. 

 


Még két hónapig előzetesben marad Overdose tulajdonosa

Két hónappal meghosszabbította a nagyváradi bíróság Mikóczy Zoltán és társa előzetes letartóztatását. Overdose tulajdonosát azzal gyanúsítják, hogy megpróbálta eltüntetni és Magyarországra menekíteni felszámolás alatt álló partiumi cégének üzeméből a gépeket.

Hatvan nappal meghosszabbították Romániában Overdose tulajdonosának, Mikóczy Zoltánnak és üzlettársának, Gy. Dezsőnek az előzetes letartóztatását a pénteki vádemelés után - közölte hétfőn Monenci Cristian, a nagyváradi törvényszék szóvivője. A szlovák állampolgárságú Mikóczy és magyar társa ügyének első törvényszéki tárgyalása kedden lesz.

A Krónika napilap hétfőn arról számol be, hogy Szilágyi Mátyás, Magyarország kolozsvári főkonzulja pénteken felkereste a nagyváradi fogdában Gy. Dezsőt, aki azt mondta: reméli, mihamarabb tisztázódik az ügy, és a román hatóságok ejtik a vádat ellene vagy szabadlábra helyezik. "Mivel Mikóczy Zoltán csak szlovák állampolgár, konzuli hatásköröm rá nem terjed ki, őt nem látogathattam meg. Gy. Dezső fogva tartási körülményei kielégítőek" - mondta Szilágyi a napilapnak.

Mikóczy Zoltánt és társát azért helyezték tíz napos előzetes letartóztatásba október 21-én, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében. Ügyvédjük szerint azonban a két őrizetes ártatlan, és épp maga, a feljelentést tevő ügyvezető vádolható gazdasági bűncselekményekkel.

2009.11.02, Forrás: www.origo.hu


Hatvan nappal hosszabbították meg Mikóczyék letartóztatását

Csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás miatt pénteken vádat emeltek a letartóztatásban levő Mikóczy Zoltán és magyar állampolgárságú társa, Györke Dezső Sándor ellen Nagyváradon. A törvényszék ugyanakkor hatvan nappal meghosszabbította Overdose, a híres versenyló szlovák állampolgárságú tulajdonosa és Györke előzetes letartóztatását. A két üzletember perének gyorsított eljárásban történő letárgyalása már ezen a héten megkezdődik.

A Krónikát Monenci Cristian, a nagyváradi törvényszék szóvivője arról tájékoztatta: az letartóztatás időtartamát az ügyészség kérésére pénteken hosszabbították meg.

Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort október 21-én helyezték tíz napos előzetes letartóztatásba, miután a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint ugyanakkor arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében.

A két üzletember nagyváradi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védenceit a hétvégén várhatóan szabadlábra helyezik. Az ügyvéd szerint az ügy központi figurája a Mikóczyékat feljelentő cégvezető, aki saját illegális tetteinek leplezése érdekében jelentette fel a tulajdonosokat. Ugyanakkor a román hatóságok is túlkapást követtek el, amikor túl nagy erődemonstráció közepette fogták el a szlovák és magyar állampolgárt.

Alexandru Butuc szerint Mikóczyék nem tudták, hogy az ingóságok már le vannak foglalva. Elmondta: a vállalkozók 700 ezer eurónyi adósságuk fejében, még márciusban elígérték a húsfeldolgozó gépsorait egy magyarországi hitelezőjüknek és ezt akarták elvinni. Az ügyvéd szerint a cég üzletvezetője követett el sikkasztást, Mikóczyék ártatlanok, ezt az is igazolja, hogy a cég üzletvezetője még a felszámolás megkezdése előtt 70-80 millió forint értékben adott el javakat a húsfeldolgozóból.

A két férfit kommandósok fogták el, amikor tehergépkocsin Magyarországra akarták vinni felszámolás alatt álló húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült gépsorait. Mikóczyék szabadlábra helyezési kérelmét kedden megalapozatlannak találta és elutasította a nagyváradi Ítélőtábla.

2009.11.02, Forrás: Krónika


 

Hosszú évekre is rács mögé kerülhet Overdose tulajdonosa

Magyarország kolozsvári főkonzulátusa egyelőre csak szóbeli tájékoztatást kapott arról, hogy tíz napra előzetesbe helyezték Romániában csődbűntett gyanújával Overdose tulajdonosát. Ha beigazolódik a gyanú, akár 12 év börtönt is kaphat.

Magyarország kolozsvári főkonzulátusára vasárnapig nem érkezett konzuli segítségre vonatkozó felkérés Mikóczy Zoltántól vagy magyar állampolgárságú üzlettársától, akiket múlt héten csütörtökön a nagyváradi Törvényszék csődbűncselekmény gyanújával tíznapos előzetes letartóztatásba helyezett - közölte Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul. A diplomata hozzátette: egyelőre csak szóbeli megerősítést kapott a nagyváradi bűnüldöző hatóságoktól a letartóztatás ügyében.

A nagyváradi rendőrségi forrásokból származó információk szerint maga Mikóczy is fordulhatna magyar konzuli segítségért, hiszen nem csupán szlovák, hanem magyar állampolgársággal is rendelkezik.

Román források szerint a két letartóztatott a fizetésképtelenné vált élesdi húsipari vállalatukból tulajdonított el két kamionnyi, összesen 700 ezer lej (mintegy 165 ezer euró) értékű felszerelést és berendezést, így próbálták kivonni a nagy értékű gépeket a SC Karpat Carne SRL élesdi húsfeldolgozó cég ellen indított csődeljárás alól. A szalámikészítéssel foglalkozó cég őrizetbe vett tulajdonosai rávették a vállalat ügyvezetőjét, hogy hamis iratokat állítson ki a gépek eredetéről, és azok birtokában próbálták a berendezéseket - és azzal együtt a cég fontos dokumentumait is - Magyarországra vinni, a csődeljáró hatóság engedélye nélkül.

A hatóságokat a cég ügyvezetője értesítette. A nagyváradi bíróság mellett működő ügyészség a helyi bűnüldözési szervekkel, a közlekedésrendészettel és a helyi rendőri rohamosztaggal karöltve rendezte meg a tetten érést. A kamionokat az Élesdről (Alesd) az országhatár felé vezető úton, Nagyvárad külvárosában állították meg.

Csütörtökön mindkét gyanúsítottat bíróság elé állították. A Nagyváradi Törvényszék bírói mindkét személyt tíz napra előzetes letartóztatásba helyezték. Ha ez idő alatt a rendőrség és az ügyészség lezárja a nyomozást, a két gyanúsított ellen vádat emelhetnek. Ellenkező esetben az ügyészek kérhetik az előzetes letartóztatás legfeljebb összesen harminc napig terjedő meghosszabbítását.

Csődeljárás alatt álló cég javainak és cégiratainak jogtalan eltulajdonítását a román törvények 5-től 12 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtják.

Forrás: Népszabadság


 

Előzetes letartóztatásba helyezték Overdose tulajdonosát

Legalább november elsejéig előzetes letartóztatásban marad Nagyváradon Overdose tulajdonosa, a szlovák állampolgárságú Mikóczy Zoltán és annak magyar állampolgárságú üzlettársa - erősítették meg a Bihar megyei rendőrparancsnokság munkatársai Romániában szombaton.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két férfit román kommandósok fogták el, amikor tehergépkocsin Magyarországra akarták szállítani az Élesden működő, ám felszámolás alatt álló húsfeldolgozójuk dokumentumainak valamint a gépsoroknak egy részét.

A román kommandósok csütörtökön rohanták meg az Élesdről Nagyváradra vezető úton a határ felé haladó gépkocsisort, amely két autóból és két ponyvás kamionból állt. Miután megállásra kényszerítették a konvojt, a kommandósok mindenkit kirángattak a járművekből, a földre fektették, majd a motozás után megbilincselték őket.

Az ügyészség javaslatára a nagyváradi törvényszék tíz napra előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat. Az esetleges terhelő bizonyítékoktól függ, hogy november elsején meghosszabbítják a letartóztatási parancsot vagy szabadlábra helyezik a két üzletembert.

A rendőrség azt állítja: a 43 millió forintra becsült gépsorokat a hitelezők elől akarták eltüntetni, mivel a cég adósságai miatt nemsokára elárverezték volna azokat. A tulajdonosok ugyanakkor arra kényszerítették a cég ügyvezetőjét, hogy a felszerelés akadálytalan szállítása érdekében hamis papírokat állítson ki. Így az összecsomagolt felszerelést a felszámolóbiztos engedélye nélkül akarták elvinni.

Forrás: RTL Hírek

 

Vissza Overdose főoldalára

 

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés