keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose idén már nem versenyzik 

Már hivatalossá vált, hogy Overdose idén már nem, de jövőre újra versenyez.
Mikóczy Zoltán ma a PannoniaOverdose.hu-n keresztül jelentette be hivatalosan, hogy Overdose idén már nem indul versenyben.
Jó hír viszont, hogy állapota szépen javul
, és eddig igen óvatosan nyilatkozó tulajdonosa már a jövő évi versenyekre történő felkészítéséről is bizakodva beszélt, sőt, Overdose jövő évre tervezett versenyprogramjának néhány részletét is megosztotta az érdeklődőkkel.

E hét végén sajnos Overdose nélkül futják a párizsi Prix de l’Abbaye-t, amit tavaly a visszastart miatt nem tudott megnyerni. Ezen kívül felmerült bármilyen más őszi verseny?

Egyértelműen kijelenthetem, hogy Overdose számára az idei versenyszezon véget ért, és nem fog versenyben futni.
Sokkal örvendetesebb, hogy jó ütemben halad a rehabilitációja. Igaza lett azoknak, akik már a sérülésekor azt a véleményt fogalmazták meg, hogy számunkra a legnagyobb próbatétel a türelem.
Jól alakul a pataszerkezet növekedése, de még korai a visszatérését illetően konkrét időhorizontot megállapítani. Október 14-én, szerdán új patkókat kap a mellső lábaira, és ekkor a bokszpihenője is véget ér.
Ezután kezdheti el szép lassan terhelni a lábait. Természetesen szem előtt kell tartani a fokozatosság elvét, ami az első hónapban sétát jelent, majd ezt követően, még a téli hónapokban ügetést.
Ha minden jól alakul, és nem jelentkezik újabb komplikáció, akkor a tavaszi versenyszezonra Dózi immáron gyógyult, egészséges lábszerkezettel ismét abba az állapotba kerülhet, ahogyan ezt az évet is kezdte.

Overdose karrierjében mekkora törést okozhat ez a ma még csak fél éves kihagyás?

Overdose-ra ugyanaz igaz, mint ránk, emberekre, azaz a gyógyulás kulcsa a hit és a bizalom. Nem szeretném a lovat emberi tulajdonságokkal felruházni, de a mostani viselkedése, a türelmes hozzáállása azt sejteti, mintha tudatában lenne annak, hogy mindaz, ami most vele történik, az ő érdekében van. Megvan benne mindaz a betyárság, ami mindig is jellemezte.
Angliai állatorvosa kifejezetten megkért rá, hogy a legnagyobb nyugalmat biztosítsuk a számára, azaz minél kevesebbet látogassuk, mert minden ilyen alkalommal ki akar jönni játszani a bokszából.

Ez alól munkalovasa Budinszki Barbara sem kivétel?

Ő az egyetlen, aki folyamatosan kint van vele Angliában, de ő is csak annyi időt tölt vele, amennyit feltétlenül szükséges. Szó sincs arról, hogy elhanyagolnánk, csak most mindennél fontosabb hogy pihenjen. Azzal pedig nem segítünk neki, ha a saját megnyugtatásunkra minden percben ott sertepertélünk körülötte. Sőt...

Jövőre ugyanaz a stáb fogja felkészíteni a versenyekre?

Továbbra is Ribárszki Sándor az idomárja és Christophe Soumillon marad Overdose első számú lovasa.

Talán még korai a jövő évi szezonról részleteiben beszélni, de korábban említetted már, az a célotok, hogy Overdose az idén elmaradt versenyekben bizonyíthassa képességét, ami angliai és franciaországi Group-1-es versenyeket jelent. Ugyanakkor ne hagyjunk szó nélkül egy nagyon csábító lehetőséget – persze, ha Dózi állapota és felkészítése lehetővé teszi egyáltalán – gondolkodtok-e a világ legnagyobb pénzdíjazású rövidtávú versenyében, a kétmillió dolláros Dubai World Cup-ban?

Igen, feltétlenül, de csak a következő versenyszezonban, azaz a 2011 januári futamokban.

Mikor tanácskozik ismét az orvosi konzílium?

Október 14-én, amikor az állatorvosi csapat közösen vizsgálja meg, hogy sikerült-e elérni a pataszerkezet regenerálódását, illetve hogy ez alatt az egy patkolási ciklus alatt megerősödött-e a patája annyira, hogy már terhelhető legyen.

De hol?

Feltehetően október végén hozzuk haza. Nagyon valószínű, hogy a téli hónapokban, amikor még nem végezhet vágtamunkát, olyan helyre visszük, ahol fedett csarnokban tud ügetni. A versenyekre történő felkészítése ezt követően természetesen az alagi tréningközpontban zajlik majd.

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés