keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Tavaszig pihen Overdose

Még hat hét szigorú boksznyugalom vár rá

Jövő tavasszal állhat újra rajthoz Overdose, a veretlen magyar versenyló. A ló jelenleg Angliában tartózkodik, mert a korábbi franciaországi kezelések nem bizonyultak sikeresnek.

Overdose egész nap az istállóban pihen, szigorú diéta szerint táplálkozik, és türelmesen várja a következő gyógykezelést.

-Tegnap röntgennel vizsgálták, ma újabb speciális ortopédikus kezelést kap – mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa – Még körülbelül hat nehéz hét áll előtte. Ezalatt egyáltalán nem mozoghat.

Overdose a mellső lábára gyógypatkót kapott. Kímélő életmódja a garancia arra, hogy a patacsont nem mozdul el. Ha a patanövés az orvosi elképzelés szerint alakul, októberre újra mozoghat.

- Először csak rövid sétákat tehet meg, aztán ahogy javul az állapota, lehetségessé válik az ügetés és a galopp is. A telet a felkészülésre szánjuk: Overdose ugyanis jövő tavasszal újra versenyezhet.

A versenylovat korábban Franciaországban kezelték, de az ottani terápia nem bizonyult sikeresnek.

- A lassabb utat választottuk. Az angliai kúra jóval hosszabb a francia kezelésnél, de biztosabb is. Úgy döntöttem, inkább pihenjen Overdose, hagyja ki a következő szezont, mert így biztosan végleges lesz a felépülés. Különben félő, hogy újra előjön a betegsége.

Forrás: 168 óra 

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés