keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose ismét vágtat

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa elégedett a franciaországi körülményekkel

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa elégedetten számolt be Dózi franciaországi elhelyezéséről:

Nantes-ban fantasztikusak a körülmények. A pálya futófelülete kiváló minőségű, rend és tisztaság mindenütt, a munkáját mindenki fegyelmezetten végzi. Ez egy másik világ, amíg az ember ezt nem látja, addig nem hiszi el, hogy ilyen óriási a szakadék a profi tréningviszonyok és a magyar között - sajnos.
Még a homokpálya is sokkal jobb, mint amin Dózi Alagon futkosni szokott. Itt még azt az erdei utat is rendszeresen locsolják, hogy megfelelő mélységű legyen talaja, ahol a lovak csak kisétálnak a pályára. Abszolút ideális hely.
Amíg nem tudunk ilyen körülményeket teremteni, addig nem lehet elvárni, hogy a Magyarországon tréningező lovak hasonló eredményeket érjenek el. Az első- és az ötödosztály nem tud egymással versenyezni.

Dózi szerencsére nagyon jól van! Fokozatosan veszi fel a versenyformáját, a kondíciója napról-napra jobb és jobb. Naponta két-három kör könnyű galoppmunkát végez a pályán. Ettől azt várjuk, hogy folyamatosan javuljon a kondíciója.
A patája javulófélben van, még egy 4-6- hetes utókezeléssel számolunk. Ez idő alatt annyira be tud nőni az a lyuk, ami a bal első lábán van, hogy ez az újrapatkolásnál már nem szabad, hogy problémát jelentsen. Ezután lehet majd Dózit nagyobb mértékben terhelni.

Bár az eredeti elképzelés az volt, hogy csak rehabilitációra utazik ki Nantes-ba, miután ott csapatmunka folyik, fokozatosan egyre inkább versenyformában érzi magát.
A tipikus francia edzésmódszer az, hogy kimegy harminc ló és együtt dolgozik. Ez kezdi zavarni, hiszen ő eddig mindig egyedül végezte a munkáját, többek között azért is, mert senki sem tudta a tempóját tartani. Itt is ez a probléma, már három-négy lépés után beéri az előtte lévő lovat, akkor vissza kell fogni ügetésbe, majd megint beindul… Barbi egyfolytában harcol vele, ezért abban maradtunk, hogy a lónak egyedül kell dolgoznia.

A kinti munkát Monsieur Henri-Alex Pantal irányítja, aki Franciaország tíz legjobb trénere közé tartozik. Ő a saját, számára jól bevált edzésmódszerét alkalmazza, ebbe viszont Overdose nem illik bele, mert őt ilyenkor is viszi a szíve.
Éppen ezért szerdán reggel Ribárszki Sándorral és az állatorvossal Nantes-ba utazunk, hogy ezt megbeszéljük. Pantal úr vagy elfogadja azt a kívánságunkat, hogy egyedül és önállóan dolgozzon a ló, vagy ha nem, akkor elvisszük máshová. Ugyanis ez a ló számunkra egy kincs, neki meg egy a sok közül.

Viszont ezt a lovat mi ismerjük, mi készítettük fel eddigi versenyeire, és velünk nyert tizenkét versenyt a tizenkettőből. Nem szokhatja meg, nem fogadhatja el, hogy más ló van előtte. Neki az kell, hogy ő legyen az első, és az ottani munkamódszer ezért nem felel meg a számára. Nem ez a célom, de ha kell, elhozom a lovat, mert nem akarom a szívét megtörni.

Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés