keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose Franciaországban gyógyul

Dózi  a következő hónapot Nantes-ban tölti Max Fournier mesterkovács felügyelete alatt

Dózi  a következő hónapot Nantes-ban tölti Max Fournier mesterkovács felügyelete alatt. Állapota bíztató, az utazás alatt végig nyugodt volt.

Ribárszki Sándor és dr. Szmodits Zsolt beszámolója a Lovasok.hu olvasóinak holnap estére (2009.06.25.) várható.

Az alábbiakban a PannoniaOverdose riportja olvasható Mikóczy Zoltánnal:

Miért pont Franciaország, miért pont most, és miért éppen Nantes?

Mikóczy Zoltán: Szombaton eljött Magyarországra Max Fournier mesterkovács, ő ismételten azt javasolta, hogy vigyük el hozzá a lovat.

Franciaországból Christophe Soumillon közbenjárására és javaslatára egy másik meghívás is él, Aga Khan istállójába.

Mikóczy Zoltán: Legelőször Max javasolta, hogy hozzá kerüljön a ló Nantes-ba, majd ezután Christophe, hogy ha már Franciaországba hozzuk, akkor inkább a közelebbi Chantillyba. Utóbbi egy profi, első osztályú versenytelep, de többen is úgy ítéltük meg, hogy a rehabilitáció szempontjából mégis Nantes biztosít jobb lehetőséget Overdose számára. Ami még egyértelműen mellette szólt, hogy ott Max hetente négyszer is ellenőrizni tudja Dózi patáját, így pedig naponta lehet meghatározni az általa elvégzendő edzésmunkát. Ha úgy látja, hogy bírja a terhelést, akkor fokozatosan lehet dolgozni a lóval, ha pedig szükséges, bármikor át lehet patkolni, akár másfajta patkóval is. Ha bármi történne, azonnal tud lépni.
Hangsúlyozni szeretném, kizárólagosan rehabilitációról, tehát a pata teljes regenerálódásáról van szó és nem pedig versenyre történő felkészülésről.
Az, hogy a formábahozás és a formaidőzítés hol fog történni (Chantillyban vagy pedig az angliai Pulboroughban) még nem tudható, de az valószínűsíthető, hogy haza Alagra majd csak a szezon végén fog visszatérni.

Javult már annyit Overdose lába, hogy nekivághatott egy ekkora útnak?

Mikóczy Zoltán: Max szombaton lecserélte a körpatkót szárnyas patkóra, és ez látványosan sokat segített. Homokon már eddig is jól mozgott, de az új patkóval már kemény felületen, például aszfalton is normálisan lép.

Mivel utazott?

Mikóczy Zoltán: Egy puha rugózású hat férőhelyes szállítójárműben. Természetesen egyedüli lóként. A Magyarországon használatos kis lószállítókhoz képest ez egy luxuskamion. Sokkal kényelmesebb, szinte észrevétlen utazást biztosított a számára. Gyakran beszéltem útközben a kísérőivel, akik mindig arról számoltak be, hogy Dózi tökéletesen állt, egyáltalán nem volt ideges és nagyon jól viselte az utazást. Hétfő (2009.06.22) délután hat óra tájban érkeztek meg Nantes-ba.

Kik kísérték el?

Mikóczy Zoltán: Budinszki Barbara fogja továbbra is munkában lovagolni. Emellett vele van még két olyan személy, akik egyrészt vigyáznak rá, másrészt besegítenek Barbinak a ló ápolásában és minden más teendőben.

Mikor utaztok utánuk Ribárszki Sándor idomárral, hiszen egyelőre a hétvégi Magyar Derbyre készültök, ahol neked három, Ribárszkinak pedig kilenc lova van nevezve.

Mikóczy Zoltán: Csütörtökön megyek Nantes-ba, és szombaton jövök meg. Ribárszkitól természetesen egy ilyen nagy verseny előtt nem lehet elvárni, hogy eljöjjön Magyarországról, de kedden mindketten kiutazunk Dózihoz, és az egész hetet ott töltjük.

Mi a további menetrend?

Mikóczy Zoltán: Overdose bizonyosan eltölt egy hónapot Nantes-ban, az őszi programról csak ezután lehet bármi biztosat mondani. A programtól függ ugyanis, hogy melyik tréningtelepre kerül, a Soumillon által javasolt Chantillyba, vagy az angliai Pulboroughba. Ha minden jól megy, akkor augusztus végén, vagy szeptember elején kezdhetünk vele. De ezt nem én, hanem ő fogja megmondani.

Mi a fő cél?

Mikóczy Zoltán: Az előzetesen tervezett Amerika, Ausztrália vagy Japán most fel sem merül. Egy súlyos sérülésből felépülve nem volna szerencsés ilyen hosszú útra indulni, de a tengerentúlról érkezett lovak ascoti formáját látván sem vagyok túl lelkes a nagy távolságokért. Idén már biztosan Európában maradunk. A fő cél a párizsi Prix de l’Abbaye, ahol tavaly a kései visszastart miatt Overdose nem tudta megmutatni a képességét.

Forrás: www.pannoniaoverdose.hu

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés