keresés a lovardák között


Equifest beszámoLÓ

Hatalmas érdeklődés kísérte a megújult Budapesti Vásárközpont átadása alkalmából október 17. és 19. között megrendezett Equifest-A Ló Ünnepe kiállítást, a hozzá kapcsolódó szakmai programokat és a hazai és külföldi lovasok bemutatóit. A Cadre Noir de Saumur előadása mind két alkalommal telt ház előtt zajlott, mintegy tízezer néző élvezte a Francia Nemzeti Lovasiskola különleges bemutatóját az új G pavilon lelátójáról.

Az Equifest – A ló ünnepe rendezvény első nagyközönség-napján fellépett  többek között Sasvári Sándor színész-énekes-lovas, az Equifest kiállítás arca; továbbá Páska Ildikó és a voltizs válogatott, volt lovagi torna  és Maus Ilus közreműködésével Pas de deux verseny is.

A Hungexpo Zrt. hagyományteremtő szándékkal Objektívvel–szubjektíven fotópályázatot hirdetett, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére a szombati napon került sor.  A zsűri döntése alapján a megújult Hungexpo Budapesti Vásárközpontról készített alkotásáért Steiner Gábor (euroastra.hu) nyerte meg az első díjat,  a beküldött sorozat magas színvonalát emelték ki a pontozók. Második lett Bohanek Miklós (Szabad Föld), harmadik Földi Imre (MTI) egy-egy képe. A zsűri Orosz Pétert (Pannon Lapok Társasága) és az egykori világbajnok öttusázó, Madaras Ádámot (sportfm.hu) különdíjjal jutalmazta.

Az Equifest – A ló ünnepe vasárnap is színes és izgalmas programokkal várta az érdeklődőket. Délelőtt 11 órakor az országos gyermekrajz pályázat díjátadására került sor. A lovas esemény szó szerint az egész országot megmozgatta a gyermekrajzpályázat kapcsán is.

A kiállítás zárónapján vehették át a díjakat a mintegy háromezer pályázó közül a legjobb művek alkotói. Jutalmuk több értékes ajándék mellett egy sétarepülés volt a Dunakanyar fölött. Az Equifest alkalmából rendezett  országos gyermekrajz és fotópályázat nyerteseinek György Miklós, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója adta át a díjakat.

Sikeres volt maga a kiállítás is, elsősorban a lovak, lovasruházati termékek, illetve a lovas tanyák, panziók kínálata váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. Volt olyan francia lótenyésztő, aki az Equifest alatt valamennyi lovát értékesítette.

Az Equifestnek hagyományt kíván teremteni a szervező HUNGEXPO Zrt. A második Equifest előreláthatóan jövőre is októberben fogadja majd a kiállítókat és a látogatókat.

Vissza az Equifest oldalára >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés