keresés a lovardák között


 Rekord nevezésa a máriakálnoki Bardusch Kupa CDI3* YJ
 Nemzetközi Díjlovaglóversenyre


Interjú Komjáthy Györggyel, a verseny szervezőjével:

Úgy értesültünk,hogy a május 9-12.-e között Máriakálnokon megrendezendő nemzetközi díjlovagló verseny iránt nagy az érdeklődés. Hány nemzetet és milyen nagy neveket várnak?

Valóban minden várakozást felülmúló nevezés érkezett. Eddig 20 nemzet 55 lovasának és 86 lovának jelentkezését tudtuk elfogadni, Románia későn nevezett, még várólistán van. A fent említett nemzetek között, olyan távoli országok lovasai ia starthoz állnak, mint Brazília, Hong Kong, Indonézia, Japán, Malajzia, Új Zéland. Egyedül Németországból 15 lovas érkezik 26 lóval. Közülük két olympiai bajnokot is köszönthetünk Ulla Salzgebert és Alexandra Simons - de Riddert, de Holga Finkent sem kell külön bemutatni a díjlovaglás iránt érdeklődőknek. Érdekesség, hogy a világ legnagyobb díjló eladóistállójából, a Kasselmann központból három kíváló lovas érkezik, kilenc lóval, köztük a világrekord áron eladott, legendás fedezőmén Lord Sinclair.

Minek köszönhető ez a nagy érdeklődés a versenyetek iránt ?

Ennek több összetevője van. Nagyon fontos a jó időpont meghatározás. Tavasszal még minden lovas aktív, minősülni szeretne különböző versenyekre. Két éve egy rossz időpontban szerettünk volna egy versenyt rendezni, augusztusban, mikor mindenki szabadságon van, nagy a kánikula. Érdeklődés hiánya miatt le kellett mondanunk. A tavalyi versenyünk, melyet szintén pünkösdkor rendeztünk, alapozhatta meg az idei év sikerét. 14 nemzet lovasai vettek részt, jó hangulat, nagyon jó vizhang jellemezte az elmúlt évet. Egy versenysorozat sikertét a lovasok és bírók által terjesztett jó vagy rossz vélemény határozza meg.

Mint szövetségi kapitány ,milyen eredményekre számítrasz a hazai lovasaink részéről ?

A junior korosztályban ez évben eddiog Garai Máténak vannak jó eredményei,aki két lóval is starthoz áll. Decsi Enikő is eredményes lehet azzal a Laronnal, melyel az elmúlt hétvégén élete első nagydíjhát lovagolta. A fiatal lovas kategóriában az idén már nemzetközi versenyen is eredményes Sámoly Zsófi jó eredményére számítok, de az elmúlt hétvégén, Hidegségben nagyon jó formát mutató Kafka Nándi sem fog szégyent hozni ránk. A felnőttek között az elmúlt évben már sikeres Kafka Zsófi kiskörben, míg Dallosa Zsófi nagykörben érhet el értékes helyezést, vagy minősülést. Végezetül minden díjlovaglás iránt érdeklődőt nagy szerettel várunk.

CDI3* program


május 9. péntek:       TOYOTA Junior csapatfeladat
                               SIELBERGER fiatal
                                lovas csapatfeladat
                                BASF Szent György díj
                                BANK AUSTRIA Intermediaire II


május 10. szombat:   AGROFOR Junior egyéni feladat
                                BASF Szent György díj II.rész
                                DU PONT Nagydíj


május 11. vasárnap:  MICROPOLIS Junior kűr
                                HALÁSZI TAKARÉKSZ. fiatal lovas
                                egyéni feladat
                                GOLDMED Intermediaire I feladat
                                B.BRAUN MEDICAL Nagydíj special


május 12. hétfő:       MAKADÁM Fiatal lovas kűr
                               OTP BANK Intermediaire kűr
                               BARDUSCH Nagydíj kűr
 
A versenyek naponta 8 órakor kezdődnek   

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés