keresés a lovardák között


XXIX. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK
A LOVAS VERSENYEK HÁZIGAZDÁJA HONG KONG
2008. augusztus 11 - 16. (1. csoport)
2008. augusztus 16 - 21. (2. csoport)

A NOB Moszkvában tartott 112. ülésén hat éve, 2001, július 13-án ítélték a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok rendezését Peking városának. Társrendező városként a lovas versenyeknek (díjlovaglás, díjugratás, military) Hong Kong ad otthont. A város ígéretet tett arra, hogy világszínvonalú helyszínt biztosít a versenyek lebonyolításához.

A Hong Kong Jockey Club biztosítja a hátteret mindhárom sportág, a díjlovaglás, a díjugratás, és a military számára is. A lovasversenyeket Shatinban a Hong Kong Sports Institute és a Penfold Park területén, illetve a Beas River Country Club és a szomszédos Hong Kong Golf Club területén rendezik.

A Pegazus Tours Kft 30 éve tölt be jelentős szerepet az utazásszervezők piacán, 1996 óta pedig a Magyar Olimpiai Bizottság kizárólagos utazási irodájaként foglalkozik az olimpiai utazásszervezéssel. 

A Kelet és Nyugat, a régi és új olyan tökéletes összhangban él Hong Kongban, melyért érdemes itt eltölteni néhány napot. Hong Kong 1997-ben került vissza Kínához. Napjainkban a világ egyik legforgalmasabb kikötője és legnagyobb pénzügyi központja.
A város a kereskedelem és üzleti világ paradicsoma: a hagyományos, kézzel készített ajándéktárgyaktól a legújabb technológiai vívmányokig szinte minden megvásárolható itt. Hong Kong több, mint a kereskedők Mekkája: természeti szépségei mellett vibráló éjszakai élettel és kiváló vendéglátóhelyekkel várja a városba látogatókat. Bár lehet, hogy Hong Kong legfőbb jelképe a nyüzsgő kikötő és az égbe törő felhőkarcolók, a városhoz elválaszthatatlanul hozzá tartoznak a buddhista kolostorok és az ötórai angol tea hagyománya is.

A kínai hagyomány a 21. században is tovább él a városban. A feng shui ősi tanításai még ma is befolyásolják a város építészetét; némely modern épületet olyan faragott kapu díszít, mely a kínai legendák sárkányainak biztosít utat reggeli fürdőjükhöz a tengerben. A Brit Birodalom nyomait számos épület és a hétköznapi élet is őrzi. Az angol nyelvet mindenütt beszélik, és a kantoni mellett egyike Hong Kong hivatalos nyelveinek.

          │Részletes program │Részvételi díjÉrdeklődés és jelentkezés

A díjlovaglás, a díjugratás, és a military eredete, olimpiai múltja és versenyszabálya itt olvasható>>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés