keresés a lovardák között


bükkszentkereszti
VII. Országos Lovasszánkó verseny

>> Képgaléria a 2010. lovasszánkó verseny-ről

Lovasszánkó verseny időpontja: 2010. 02. 13. 11 óra. 5-10 lovasszánkó részvételével. A verseny a szokott helyén a Borostyán vendéglő melletti három szintes parkoló alatti területen lesz. A megmérettetés után  hóemberépítő-verseny lesz. Febr. 14-én (vasárnap) 10 órakor amatőr sí- és szánkóverseny lesz a Kisdéli sípályán. Ebben az évben nem az idő, hanem főleg az ügyesség és rátermettség lesz a versenyszempont. Lehetőség lesz még lovasszánkózásra is a település környékén.

Főbíró: Lakatos Miklós a B.-A.-Z. Megyei Lovas Szövetség főtitkára.

Kisérő rendezvény a látványdisznóvágás, amely 9 órakor kezdődik az Ódon Panzió-Privát Panzió közös területén.  A feldolgozott termékek megvásárolhatóak. A többi vendéglátó pedig saját arculatának megfelő kínálatával, és téli ínyencségekkel várja a vendégeket. 

A vendéglők ételkülönlegességei:

  • felvidéki és erdélyi ízek
  • Disznótoros kóstoló, gyógytea kóstoló
  • Büfé-gyorsételek

Elérhetőségek:
http://bukkszentkereszt.blogspot.com
www.bukkszentkereszt.hu
info@bukkszentkereszt.hu
 
Önkormányzat: 46/390-120

           

 


Képes beszámoLÓ a bükkszentkereszti
VI. Országos Lovasszánkó versenyről 2009.02.21.

Az előző évek hóviszonyai nem kényeztették a Lovasszánkó versenyre kíváncsi nézőket. Idén is már-már lemondtunk róla amikor is kiváló lett a hó minősége és mennyisége. Ezen felbuzdulva, gyors döntést kellett hozni a rendezőknek, hogy mikor is rendezik meg a versenyt.

Először a miskolci kocsonyafesztivál árnyékában nem sok jót ígért az időpont, de később kiderült inkább tekintették ezt társrendezvényként. Sajnos a szűkös határidő miatt csak 7 nevezőnk volt Bükkszentkeresztről és a szomszédos településekről.

Viszont ennek ellenére nagyon jó hangulat kerekedett, ez biztosan köszönhető a reggeli kupica pálinkának, a forralt bornak ami minden 5. ember kezében gőzölgött  :-) és természetesen a szikrázó napsütésnek. 10óra körül már gyülekezett a nézősereg és egy-két lovasszán is megjelent.

Pár lovasszán nem a versenyen hanem a faluszélén várta a félórás és órás lovasszántúrára érkező családokat. 11 órakor már több száz ember helyezkedett a pálya szélén, lentebb gyerekek szánkóztak szép számmal.

Először még a gyakorlóköröket láthattuk. 11 után nem sokkal a köszöntők után, már indult is az első versenyző. Az első kör után látni lehetett, hogy másodpercek fognak dönteni, minden egyes új rekordot a nézősereg tapssal jutalmazott. A második körben már gyorsabban mentek a versenyzők és jobban is kellett figyelniük mert a pálya hamar csúszóssá és "füvessé" vált.

Rögtön az elején az egyik Bükkszentkereszti versenyző felborult. Ugyanis a gyakorló körökben és az első körben az egyik kanyart nem élesen vette hanem nagyobb ívben, de ezért egy nagyobb bukkanón kellett áthaladni, ami most megtréfálta és felborultak a szánnal, több méteren keresztül vonszolták a lovak a hajtót, de becsületére legyen mondva nem eresztette, a rendezők siettek segítségére. A következő körökben sorra dőltek meg a pályarekordok, a célegyenes felé vágtázó lovakat és gazdáikat nagy taps és ováció fogadta. A rövid verseny (1 óra) hamar végett ért, és sorban felálltak a versenyzők, mindenki kapott díjat.

A helyezettek:

1. Takács Tamás (Bükkszentkereszt)
2. Bihari László (Bükkszentkereszt)
3. Kovács Lajos (Bükkszentlászló)

Megemlíteném, hogy az első helyezett egyik lova Villám 19 éves, és több hasonló versenyt megnyert már, és ez az eredmény is süvegelendő. Egyébként a győztes lovak az Oroszkúti lovastanyán Bükkszentkereszten bármikor megtalálhatók.

A tényleg jó hangulatú verseny hamar végett ért, a nézők egy része visszahajtott :-) Miskolcra, de a nagyobbik része itt maradt szánkózni, síelni, lovasszánkózni. Vasárnap egyébként a jó hóviszonyokat kihasználva sífutóversenyt rendeztek és szintúgy rengetegen szánkóztak, a lovasszánok pedig délután 4-ig csilingeltek.

Szerző: Ifj.Orliczki Attila

Képgaléria a korábbi lovasszán-versenyekről >>


VI. Országos Lovasszánkó verseny
Bükkszentkereszten

versenyfelhívás

A lovasszánkó verseny 11.00.-kor veszi kezdetét!

A Bükkszentkereszti Borostyán Étterem és Panzió programajánlata:

Napi jegy I. (5.200 Ft )

  • reggel: disznóölés, 1 kupica pálinka, tócsni;
  • napközben: friss tepertő, forralt bor vagy tea, ebédre babgulyás, kapros juhtúrós sztrapacskával, lovasszánkózás, 30 perc, 4-6 jegy / lovasszán;
  • este: orja leves, házi disznótoros, csöröge fánkkal.

Napi jegy II. (3.200 Ft) 

  • reggel: disznóölés, 1 kupica pálinka, tócsni;
  • napközben: friss tepertő, forralt bor vagy tea, ebédre babgulyás, kapros juhtúrós sztrapacskával, lovasszánkózás, 30 perc, 4-6 jegy / lovasszán.

Ajánlatunk hétvégére

10.000 Ft+IFA /fő Napijegy I. + 2 éjszaka

Az Oroszkúti Lovastanya ajánlata:

  • Lovasszánkózás:  1 óra 6.000 Ft / szán
  • Lovaglás: 1 óra 3000 Ft / fő

Jegyek a Borostyán  Étteremben és a háromszintes parkolóban vásárolhatók!

Elérhetőségeink:

Bükkszentkereszt Község Önkormányzata 06-46-390-120
Borostyán Panzió Étterem 06-46-390-143

Szálláslehetőségek, egyéb információk:

http://bukkszentkereszt.blogspot.com
www.bukkszentkereszt.hu


Fotók: Nyíri Gábor


 


Fotó: Veress Judit


Lovasszán-verseny Bükkszentkereszten


A megmérettetés már többéves hagyomány a településen. Idén 20 fogat indult, a legfiatalabb versenyző pedig alig múlt 8 éves. Az egyre rangosabb versenyen tényleg nemcsak az eredmény a fontos, hanem az is, hogy mindenki jól szórakozzon.
 
A versenyzők többféle stílust képviseltek. Volt, aki bátran indult, és ezért majdnem felborult. Volt, aki rallysra vette a figurát, és lebontotta az akadályt. A fogatnak ezért hibapont járt, a pályabírók pedig dolgozhattak kicsit.

A fogathajtásnak ez a fajtája nem is olyan egyszerű, mint ahogy elsőre tűnik. A felnőtt mezőny egyetlen női indulója is megizzadt a verseny alatt.

"Keményen kell húzni, más, mint lovagláskor. De húzni kell a szárat, és mennek a lovak, ahogy kell" – mondta Repiczki Enikő fogathajtó.

A közönség mindenkinek szurkolt, a legnagyobb sikert talán mégis a legkisebb fogat aratta: kis lovakkal, kis szánnal és az alig 8 éves hajtóval.

Forrás: RTL Klub 2006-02-04

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés