keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Menorquin
Menorquin

Egy, a Menorca Szigeten (Menorca vagy Minorca, A baleári szigetcsoport része a Földközi-tengeren) élő fajta, amely az Ibériai (vagy más néven Pireneusi) félszigetről származik. Az eredete egészen a középkorig visszanyúl. A fajta különbözik a Majorque lovaktól! A 19. század során melegvérű lovakkal "finomítottak" a fajtán.

A Menorquin lónak mindig feketének kell lennie (csak a fekete szín az elfogadott, bár néhány jegy (csillag, hóka, ...) megengedett). Elegáns, nyugodt fajta, amely kitűnő bemutatókra. Menorca-n a lovak fontos szereplői a nemzeti ünnepségeknek, mint például az évenként megrendezésre kerülő Szent János (San Juan) ünnepségnek Ciutadella városában: néhány kivételes lovas versenyezhet, lovagi tornán vehet részt és az embereket szórakoztathatja.

A "jaleo" alatt a fekete csődörök lárványos viselkedése mára már híres, melyet "bot"-nak hívnak: a lovak felágaskodnak, sétálnak vagy ugranak a hátsó lábukon, és mindeközben senkit sem löknek fel!

Fordította: Tyr

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Menorquin

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés