keresés a lovardák között
Főoldal   »   Apassionata


LÁZÁR VILMOS

Hatszor sikerült világbajnokságot nyernie!!!
Magyar bajnokság és hétszeres magyar hajtó derby győztes.
Budapest XVII. kerület Rákosmente díszpolgára, Világbajnoki érem és a Széchenyi díjjal kitüntetett sportoló, a fogathajtósport örökös bajnoka.
A hazai és a nemzetközi fogathajtó sport kiemelkedõ eredményeket elért egyénisége.
Az új magyar hajtó király minden szerénytelenség nélkül Lázár Vilmos, aki csodálatos sportpályafutása során mindent elért amit ebben a sportágban el lehet érni.
Kiváló tanító mesterei voltak, akik közül néhányat emeljünk ki a teljesség igénye nélkül - Máchánszky Gyula, Dr. Várady Jenõ, Váczi Ernõ, Bárdos György, Fülöp Sándor, Muity Ferenc, Fintha Gábor - akiknek sokat köszönhet, köszönhettek a négyszeres világbajnok testvér öccsével, Zoltánnal együtt. Kétség kívül azonban a legtöbb segítséget, bíztatást, bátorítást szüleitõl és testvérétõl kapta. Eredményei mögött egy biztos családi háttér volt és van, igazi csapatmunkának is tudható be e páratlan siker sorozat.

Sportpályafutása 1984-ben indul, és eddig hét világbajnokságon szerepelt, hat világbajnoki arany és egy ezüstérem fémjelzi sikeres sportpályafutásának eredményeit.
22 évesen 1989-ben indult elsõ világbajnokságán és csapatban aranyérmet nyert, azt követõen valamennyi VB-n ott volt.
Sportpályafutása során, eddig nyolc világbajnokságon állt rajthoz és eredményességét hat arany és egy ezüstérem bizonyítja.
1991-ben Zwetlben egyéniben 11., csapatban 4., l993-ban Gladstonban egyéniben ezüstérmes, csapatban 5., 1995-ben Poznanban csapatban negyedik, 1997-ben Riesenbeckben csapatban 5., 1999-ben Kecskeméten egyéniben is és csapatban is világbajnok, amit 2001-ben Riesenbeckben megismételt.
2003-ban a franciaországi Jardyban rendezett X. kettesfogathajtó VB-n egyéniben is és csapatban is világbajnoki címvédõként állt rajthoz. Egyéniben nem sikerült a triplázás, de csapatban összejött.
Lázár Vilmos, Lázár Zoltán és Nyúl Zoltán alkotta magyar csapat a "világ tetejére állhatott" ismét. Lázár Vilmosnak a Jardyban szerzett hatodik VB aranyéreme vitrinjében díszeleg azóta.
Már csak hab a tortán az a tény, hogy ötszörös magyar bajnok - 1989, 1993, 1994, 1998, 2001, és nyolcszoros hajtó derby gyõztes - 1989, 1991, 1993, 1996, 1997, 1999, 2001, 2003.
A díjhajtásban, mely kétség kívül a legszubjektívebb versenyszáma a fogathajtó sportnak Lázár Vilmos hat évig (1997-2003) volt veretlen hazai és nemzetközi versenyeken, ami szinte példanélküli ebben az összetett sportban, amit úgy hívnak: a fogathajtás.


Lázár Vilmos

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés