Jelentkezz lovas önkéntesnek a Bátor Táborba!


„Irigylem a tábor telekszomszédait…
mert az ő földjük a CSODÁ-val határos!”

– Andi, 14 éves

Jelentkezz lovas önkéntesnek a Bátor Táborba 2016. január31-ig!

A Bátor Táborban öröm a lovas feladatkörben tevékenykedni, hiszen a program szervezői két szelíd és hálás lóval (Petra és Szellő) dolgozhatnak együtt, akik szívesen veszik, ha a hátukon gyerekek ülnek vagy fekszenek, labdáznak, vagy akár célba dobnak. Ilyen és hasonló foglalkozásokat bonyolítanak le a lovasok, miközben gondoskodnak róla, hogy a gyerekek teljes biztonságban ismerkedhessenek a lovakkal.

Feladatuk továbbá, hogy a többi cimborával együttműködve, kreativitásukat kibontakoztatva színessé, jó hangulatúvá varázsolják a tábort. A cimborák nem mások, mint azok az önkéntesek, akik évente százával vannak jelen a táborokban, hogy megteremtsék a bátorító, vidám atmoszférát, ami lehetővé teszi, hogy a gyerekek sikerélményekkel és pozitív tapasztalatokkal gazdagodjanak és önbizalmat szerezzenek a táborban.

A lovas önkéntes munkáról még több információ Kruchió Éva önkénteskoordinátor-asszisztenstől kérhető az e.kruchio@batortabor.hu e-mail címen vagy a +36 30 718-4612 telefonszámon.

A Bátor Táborban minden önkéntest cimborának (a táborban cimbinek) hívunk. Így sokkal kedvesebb és a gyerekek is nagyon szeretik ezt az elnevezést. A cimborák bár sokfélék lehetnek, van néhány alapfeltétel, aminek biztosan mindannyian megfelelnek:

 • a jelentkezési határidő kezdetéig  (jan. 1.) betöltik a 20. életévüket,
 • beszélnek magyarul vagy angolul (a nemzetközi turnusainkban)

A cimborák minden feladatkörben a gyerekekkel vannak, velük foglalkoznak. Ők valósítják meg azt, ami a tábor és az élményterápia lényege: segítik a gyerekeket, hogy átléphessék vélt vagy akár valós korlátaikat is, hogy ezáltal megerősödjön önmagukba vetett hitük. Sokféle feladatkört töltenek be, de feladatuk egy szempontból mindenképpen közös: a lelkesítés, motiválás! Ebben mindenki összedolgozik az egész tábor alatt, ez egy igazi csapatmunka!

A cimborává válás 5 lépésben:

 • Töltsd ki az online jelentkezési lapot! (nem csak a profilt, hanem a teljes jelentkezést)
 • Tölts fel hozzá fényképet és önéletrajzot!
 • Amikor behívunk interjúra, gyere el és találkozz velünk!
 • Ha sikerült bekerülni a nyári csapatba, gyere el a májusi Napos képzésre, ahol sokat lehet tanulni és ismerkedni!
 • A Naposra hozz magaddal 3 hónapnál nem régebbi Erkölcsi Bizonyítványt! (Részletesebben itt olvashatsz utána.)

Plusz egy javaslat a jelentkezéshez: Böngészd át alaposan a honlapon található információkat, hogy választani tudj a lehetséges feladatokból, tájékozódj a tábori életről! 

Kétféle lovas segítői programban vehetsz részt

 1. Lovaglás
  A lovas foglalkozás elején elmondjuk a szabályokat, mire kell vigyázni, egy kis barátkozás a lovakkal, simogatás, kefélés, aztán jöhet a lovaglás. Egy lovász vezeti a lovat, a programtartó a lovon ülő gyerekkel beszél, mondja, hogy mit kell csinálni, megnyugtatja, bátorítja. A feladatokat a Napos képzésen részletesen átbeszélitek, gyakoroljátok a lovas szakértőnkkel, hogy magabiztosan tudjátok a gyerekeket, lovakat irányítani. Fontos, hogy legyen lovas s esetleg lóápolási tapasztalatod (etetés, boksz takarítás, stb.), ha erre a foglalkozásra szeretnél jelentkezni.
   
 2. Lovaglás kísérő program
  A program célja, az épp nem lovagló gyerekek lefoglalása. Ehhez segítségünkre van egy kiskert, egy állatsimogató és persze a két lovas kísérő programos játszó cimbora. Ha nem értesz a lovakhoz, az itt egyáltalán nem jelent gondot! Ennél a programnál előnyt jelent ha van korábbi csoportvezetési tapasztalatod, ismersz játékokat, melyekkel le lehet foglalni kb. 8 gyereket! Természetesen mindehhez a Napos képzésen még rengeteg ötletet, segítséget kapsz!

A Bátor Tábor Alapítvány immár 14 éve teszi lehetővé évente több mint 1000 daganatos és cukorbeteg gyermek ingyenes élményterápiás táborozását, és járul hozzá ahhoz, hogy a gyerekek olyan élményekben részesüljenek, amik erőt adnak a gyógyuláshoz.
Közép-európai élményterápiás központunk Hatvanban működik, ahol ingyenesen fogadjuk a daganatos betegségekben, haemofíliában, cukorbetegségben vagy ízületi gyulladásban érintett gyerekeket és családjukat.  A Bátor Tábor a gyógyszeres kezeléseket, és orvosi beavatkozásokat kiegészítve gyógyít, sok-sok izgalmas és érdekes élménnyel, játékkal, sikerélménnyel. Évente 1000 gyerek táborozik velünk, mintegy 900 önkéntes közreműködésével. A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről és az összetartozásról.

Ha szeretnél Te is önkéntesként a Bátor Tábor vidám és dinamikus csapatával 2016 nyarán a tíz napos táborok valamelyikében gyerekeket táboroztatni és már elmúltál 20 éves, 2016. január 31-ig van lehetőséged jelentkezni a Bátor Tábor adatbázisán keresztül. Kérdéseket várjuk az e.kruchio@batortabor.hu címen.

„Az orvosok az életemet, a Bátor Táborosok az életkedvemet adták vissza!” – Dóri, táborozó

Részletekért látogass el a Bátor Tábor honlapjára >>

Frissítve: 2015.12.11.


Mi is az a Bátor Tábor?

A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta valósítja meg ingyenes élményterápiás táborait daganatos és cukorbeteg gyerekeknek.

Évente 460 gyerek táborozik velük, mintegy 450 önkéntes közreműködésével. A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről és az összetartozásról. A tábor programjai sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami növeli önbizalmukat és önértékelésüket, ezáltal megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

Röviden a programról:

A Bátor Tábor két terápiás lova: Petra és Szellő. A foglalkozásokra kb. 10 fős gyerekcsoportok érkeznek. A foglalkozás elején elmondjuk a szabályokat, mire kell vigyázni, egy kis barátkozás a lovakkal, simogatás, kefélés, aztán jöhet a lovaglás.

Bátor Tábor
Élményterápia Daganatos és Krónikusan Beteg Gyerekeknek

Adjunk esélyt a beteg gyerekeknek a kalandokkal, élményekkel teli gyerekkora, mert igazi hősként állnak helyt a sokszor fájdalmas mindennapokban! A Bátor Tábor közel 1900 önkéntessel, szakorvosok közreműködésével azon fáradozik, hogy ingyenes táboraiban minél több súlyosan beteg gyermek részesüljön a gyógyító élményekben.

Kérjük, segítsd céljainkat adód 1%-ával!

Bátor Tábor Alapítvány
Adószám: 18107913-1-41
www.batortabor.hu

 

Hozzászólások