A TANITA Lovasbolt újdonsága: HIT-AIR légzsák

Csak Németországban évente 30 ezer ember szenved balesetet lovaglás közben. Ennek megelőzésére nem elég csupán a lovasok képzése (lóval való bánásmód és lovaglás), hanem nagyon fontos a megfelelő védőöltözet viselése is. A kobak használata már elfogadott és kezd széles körben elterjedni, a védőmellény azonban még mindig ritkaságnak számít a hétköznapokban – kényelmetlen, szoros, páncélérzetet kelt stb.

Lovasok.hu Kártya kedvezmények érvényesek!
Kedvezmény mértéke:
Classic kártyára: -5%
Silver kártyára: -10%
Gold kártyára: -10%

A teknőspáncél pedig több lovast arra késztet, hogyha van is mellénye, azt az autóban vagy a szekrényben hagyja, még akkor is, ha tudatában van annak, hogy a saját bőrét áldozza fel a kényelem oltárán! Ám megszületett végre a légzsák lovasoknak! Többé egy lovasnak sem kell a kényelem, a divat és a biztonság közül választania! Kifejlesztettek egy divatos védőmellényt, melyet kellemes viselni, vészhelyzet esetén pedig a másodperc töredéke alatt egy védelmező légburkot von a viselője köré. A Hit-Air légzsákrendszer mindezt lehetővé teszi. Élvezd a lovaglás szabadságát magasfokú védelemmel együtt!

Működése:

A mellényen lévő zsinórt a nyereg elülső részéhez kell rögzíteni (pl. D karikához). felszállás után hasonlóan be kell kötnie magát a lovasnak, mintha az autóba ülne. A zsinór pedig a mellényhez kapcsolódik és lehetővé teszi a szabad mozgást a nyeregben. Éppen úgy tudunk könnyen ügetni, ugrani vagy könnyített ülésben lovagolni, mint az eddigi lovaglásaink során bármikor.

A mellény csak akkor lép működésbe, ha a lovas jobban eltávolodik a nyeregtől, ekkor a zsinór bekapcsolja a mellényt, mely a másodperc töredéke alatt védelmező légpárnává válik. Ezzel erőteljes védelmet biztosít a nyakcsigolyáknak, a gerincnek, a bordáknak és a csípő környéki érzékeny részeknek.

Működési elve

Gyakori kérdések

Aktiválni kell a légzsákot?

A légzsák magától kapcsol be, ha a lovas jobban eltávolodik a nyeregtől.

Elfér a mellény a kabátom alatt?
A mellényt mindig legfelső ruhaként kell hordani, hogy a párnák ki tudjanak nyílni és elég helye legyen felfújódni!
Újratölthetőek a patronok?
A patronok alja mindig megsemmisül, ezért használat után nem újratölthető, cserélni kell.
Mekkora a plusz súly?
1.5 kg
Mi történik, ha leszállás előtt elfelejtem kiakasztani a zsinórt?
Ha a zsinór megfeszül (a lovas eltávolodik a nyeregtől), a patron rögtön aktiválódik. Ha a lovas elég közel marad eközben a ló mellett, akkor előfordulhat, hogy a mellény nem azonnal aktiválódik, mivel ehhez 30 kg húzóerő is kell.
Mely testtájakat védi a mellény?
A nyakat, a felsőtestet és a medencét védi a légzsák, a mellényen ezen kívül van hagyományos párnázottság a könyök és a váll védelmére és kényelmére.
Én is ki tudom cserélni a patront?
A patron csere egyszerűen pár perc alatt lehetséges, amint aztán a mellény újra üzemképes.
Nem zavar a zsinór lovaglás közben?
Úgy van kialakítva, hogy a lovaglási szabadságot egyáltalán ne befolyásolja.
Hogy tűnik el a levegő a mellényből?
Aktiválás után a levegő 10 másodpercig marad a mellényben, utána lassan szivárogni kezd. Nyomással ezt meg lehet gyorsítani.

 

Tovább a HIT-AIR légzsákokhoz

A TANITA Lovasboltja is Lovasok.hu Klubkártya elfogadóhely lett!

Légy te is Lovasok.hu Klubkártya tulajdonos! Ide kattintva ezt megteheted.

2018. 06. 07. Írta: Lovasok.hu Szerkesztőség

Fotó: Tanita lovasbolt