Nem fizetett, helyette inkább feljelentést tett

Frissítés: A tegnapi nap folyamán kérdőre vonták Korona Károly történetét, melyet hitelesnek vélt dokumentumok által támasztott alá szerkesztőségünknek. A ló tulajdonosa helyreigazítási kérelmet intézett felénk:

“Az érintett ló tulajdonosa szerkesztőségünknek úgy nyilatkozott, hogy a cikk tartalma egyáltalán nem fedi a valóságot.”

2019.07.26. Lovasok.hu szerkesztősége


Az idei év májusában a Budapest Környéki Törvényszék több, mint 900 ezer forint kifizetését rendelte el attól a nőtől, aki több bejelentést is tett a lova bértartási körülményei miatt, melyet egyébként nem fizetett. Az említett ló még a Kincsem című filmben is szerepelt, hogy leróhassa tartozását. A rendőrség külön nyomozási eljárást indított, melyben kivizsgálta, hogy a feljelentő asszony megtévesztéssel állt elő a produkciós cégnél azzal, hogy az ő tudta és engedélye nélkül vett részt a lova a forgatáson.

Az eset két éve történt és egy egyszerű állampolgári bejelentéssel kezdődött, mire a Terrorelhárítási Központ emberei lerohanták a váci lovardát.

A bejelentő arról beszélt, hogy Korona Károly, az SE tulajdonosa a lovakat embertelen körülmények között tartja. Állítása szerint, ha nem teljesítenek jól egy versenyen, akár meg is kínozza őket. Továbbá, arról is szót ejtett, hogy a lovarda vezetője lőszereket, illetve háborús lőfegyvereket is tart a telephelyen. Ezen okból kifolyólag jelentek meg a kommandósok és a Váci Rendőrkapitányság 2017. március 16-án a lovardában.

A rendőrök fegyvert ugyan nem, viszont lőszereket találtak. Így megkezdődött a büntetőeljárás Korona Károly ellen lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt.

A bejelentés egyébként – mint kiderült – az érintett ló gazdájától származott, aki lovát a sportegyesületnél tartotta.

Az SE képviselője beszámolt továbbá arról, hogy a ló tulajdonosa nem fizette lova bértartását.

Így az anyagi vita megoldására törekedve sikerült megállapodniuk, miszerint a kanca bekerül a Kincsem forgatásába, a pénzt pedig, amit érte kapnak, habár nem fedezi teljesen, de beleszámítják a bértartásba.

Ezt követően a nő feljelentést tett, – ezzel további bonyodalmakat okozva – miszerint a ló az ő engedélye nélkül szerepelt a forgatáson. Az is kiderült idő közben, hogy a ló tulajdonosának nincs munkahelye, így nem fogja kifizetni a fennmaradó bértartási díjat.

A rendőrség végül megszüntette a lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt folytatott nyomozást, hiszen nem találták meg Korona Károly ujjlenyomatait a lovardában tartott lőszereken.

Továbbá a bíróság is az SE vezetőjének adott igazat, a Törvényszék pedig kimondta, hogy a lótulajdonosnak meg kell fizetnie az elmaradt 930 ezer forintot, annak kamataival együtt.

Az eljárás során a járásbíróság a következőt állapította meg: míg Korona Károly következetesen mindig ugyanazt mondta el egy-egy kihallgatás során, szinte hibátlanul, addig a ló tulajdonosa folyton alakított egy kicsit a történeten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya tovább nyomoz az ügyben, melynek határideje 2019. november 29.

2019.07.09.
Kurucz Linda, Lovasok.hu gyakornok
cikk forrása: Atlatszo.hu

Hozzászólások