Hol van itt a “JÓ GAZDA GONDOSSÁGA”???

“LOVASOK, LÓTULAJDONOSOK! Nézzétek végig elemző gondolkodással lószállítóitokat, ellenőrizzétek az ajtókat, ablakokat, rámpákat, elválasztókat, kikötőszemeket, szóval mindent! Ne hagyjátok magukra lovaitokat a kamionban, ha van lehetőség rá, akkor foglaljatok boxot, biztosítsatok lovaitok mellé megbízható és elégséges számú személyzetet, fokozottan ügyeljetek lovaitok biztonságára! Hiszen ŐK a társaitok a legkedvesebb szenvedélyetekben, a lovaglásban!”
Forrás: Észak-magyarországi Lóambulancia (Facebook oldala)
Egy szomorú eset kapcsán hívta fel a Lovasok.hu figyelmét egy Lótenyésztő az alábbi Facebook posztra:
Forrás: https://www.facebook.com/loambulancia/posts/2140779499489099

“Ezen a hétvégén különleges feladat várt ránk. Egyszerre, egy időben, egy városban, de két külön versenyhelyszínen végeztük lovas rendezvények állatorvosi biztosítását. Szilvásváradon a fedeles lovardában díjlovagló, a most debütáló vadonatúj lovasstadionban pedig díjugrató verseny került megrendezésre. Sajnos nem volt eseménytelen a hétvége állatorvosi szempontból. A díjugrató versenyhelyszínen több baleset is történt. Ezek közös jellemzője az volt, hogy mindegyik eset a lószállító kamionban történt, a lovak a kamion ablakán át kivergődve és felakadva ill. az elválasztó határolókon átugorva és önmagukat szétszakítva szenvedtek közepes-nagyon súlyos sérüléseket. Az egyik ló a sérülések ellátása után hazautazhatott és egy-két hónap gyógyulás után folytathatja majd sportkarrierjét, a másik ló viszont olyan súlyos, az élettel össze nem egyeztethető sérüléseket szenvedett, hogy sajnos a helyszínen elaltatásra került.

A ló és a lovaglás veszélyes üzem mind a ló, mind a lovas számára. Az embernek kell gondolkodnia a ló helyett amikor a lószállítás ill. a versenyhelyszínen való tartózkodás körülményeiről gondoskodik.

LOVASOK, LÓTULAJDONOSOK! Nézzétek végig elemző gondolkodással lószállítóitokat, ellenőrizzétek az ajtókat, ablakokat, rámpákat, elválasztókat, kikötőszemeket, szóval mindent! Ne hagyjátok magukra lovaitokat a kamionban, ha van lehetőség rá, akkor foglaljatok boxot, biztosítsatok lovaitok mellé megbízható és elégséges számú személyzetet, fokozottan ügyeljetek lovaitok biztonságára! Hiszen ŐK a társaitok a legkedvesebb szenvedélyetekben, a lovaglásban!

NE TÖRTÉNHESSEN MEG TÖBB HASONLÓ ESET!

2018.05.15. Csordás Zsuzsanna, Lovasok.hu külső munkatárs
Forrás: https://www.facebook.com/loambulancia/posts/2140779499489099